Bogmessen „Lokale ord” er også for børn og unge

Onsdag 22. januar 2020 kl. 08:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bogmessen „Lokale ord” er også for børn og unge
Teamet bag Bogmessen „Lokale ord“, fra venstre: Morten Kok, Anne-Grethe Rosted, Annette Vestergaard, Natasja Lieblein Ulrich, Hans-Willy Bautz, Rikke Thorkenholdt Hammer og Martin Prüsse Hansen. Privatfoto.

Bogmessen „Lokale ord” er også for børn og unge
Birgithe Kosovic, som også er kendt fra TV-serien om Frederik IX, bliver interviewet af områderedaktør Cecilie Hänsch. Privatfoto.
Arrangørerne af bogmessen „Lokale ord“, som finder sted på Haslev Bibliotek lørdag, den 1. februar kl. 10-16, har sat alle sejl til, så der litteratur- og underholdningsmæssigt er noget for enhver alder og smag.

I forhold til de to foregående Mini-Bogmesser, henvender man sig denne gang også til børn og unge. Kl. 10.30 vil priserne til vinderne af novellekonkurrencen for børn og unge blive overbragt.

Dagen igennem er der, i bibliotekets underetage, aktiviteter for børn. Foruden at en børnebibliotekar læser højt for børn hver time, vil der være en workshop med temaet „Lav din egen billedbog“.

Til workshoppen kræves der en billet, som fra den 18. januar kan erhverves under www.faxebibliotek.dk.

I Eventyrland vil der være fire eventyrtableauer fra Harry Potters, Guldloks, 1001 nats og H.C. Andersens universer med konkurrencer. Der vil være et udklædningsområde og desuden udfører Rollespilsakademiet arenakampe samt laver ansigtsmaling på børnene.

Mød mange forfattere

For ungdommen og de voksne vil der være to hovedtalere, nemlig den prisbelønnede børne- og ungdomsforfatter Kenneth Bøgh Andersen, som fra scenen i biblioteket kl. 11.30 fortæller om sine fantasy- og andre bøger for børn og unge.

Kl. 14.00 går den ligeledes prisbelønnede forfatter Birgithe Kosovic på scenen sammen med Sjællandske Mediers områderedaktør Cecilie Hänsch, som vil interviewe hende om hendes roman „Den inderste fare“.

I to bind fortæller hun om lederen af regeringen under besættelsen, Erik Scavenius, som i manges øjne var Danmarkshistoriens største forræder. I sine bøger skildrer Birgithe Kosovic ham både som politiker og som ægtemand i en udmarvende ægteskabskamp.

I selve biblioteket kan man møde femten forfattere, der på den ene eller anden måde har tilknytning til Faxe Kommune. På deres stande præsenteres et bredt litteraturspektrum fra børne- og ungdomsbøger over biografier, lærebøger og digte til krimier. Tolv af de deltagende lokale forfattere holder i separate rum i biblioteket hver et miniforedrag af tyve minutters varighed. Der er sørget for, at der ikke er to forfattere fra samme genre, der holder foredrag samtidig.

Der er gratis adgang til Bogmessen „Lokale ord“.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Mæt af dage fældes det store træ ved stationen
- Redaktionen bliver større
- Kulturnatten i Haslev er AFLYST
- Bilvask og løb i Haslev hjælper heksebørn i Nigeria
- Nu kan du købe den flotte Haslev byplakat
- Outlet fejrer et år i Haslev
- Åbent brev til borgmester Ole Vive, Faxe
- Haslevs jubilæumsfest 4. oktober gennemføres ikke
- Faxe Ladeplads Idrætsforening modtager 310.000 kr. fra Nordea
- 189 km/t på Vordingborgvej
- Kom direkte ind fra gaden og bliv døbt...
- Rundtur i Haslev med telefon og QR-koder
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst