Fernisering på Farven og Grafik

Onsdag 15. januar 2020 kl. 08:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lisbeth Bang åbner udstillingen i Rolloteket

Faxe: Solen skinnede og dagslyset vældede ind gennem ovenlysvinduerne ved åbningen af udstillingen „Farven og Grafik” i Rolloteket ved Faxe Bibliotek.

„Farven og Grafik” er en udstilling af værker af Lisbeth Bang fra Faxe Ladeplads, og den kan ses frem til den 28. januar.

Lisbeth Bang indledte den velbesøgte fernisering med en tak til Lone Skovdal Hansen og Anne Grethe Rosted fra biblioteket, Charlotte Clante fra Sibirien Kunst og Design og til Lars Prætorius, der hjalp med ophængningen af de 40 billeder.

Derefter dirigerede korleder, Agnes Bjerregaard, Guldkoret ved et musikalsk indslag.

Udstillingen omfatter store farvestrålende silketryk og eksperimenterende arbejder både i sort-hvidt og i farver. Lisbeth Bang bruger forskellig grafisk teknik og udprøver farven. Billederne er samlet gruppevis efter den måde, de er lavet på. En skriftlig introduktion hænger ved hver gruppe.

Farven og Grafik hænger i den store sal i bygningen Rolloteket ved siden af Faxe Bibliotek. Salen er åben mandag, tirsdag, torsdag og fredag i bibliotekets almindelige åbningstid.

Om kunstneren

Lisbeth Bang har boet og arbejdet 35 år i Oslo. 2015 vendte hun tilbage til Faxe Ladeplads og bosatte sig med hus og atelier. Familien flyttede til egnen, da hun var 12 år.

- Folk i Faxe Ladeplads har taget godt imod mig, fortæller hun. Hun har også alle tiders gode naboer. Hun er aktiv i FLI, bordtennisafdeling, som hun er kasserer for, og hun synger i Gefionkoret og i Guldkoret.

Lisbeth Bang har i en årrække arbejdet som læge både i København og i Oslo. Hun har sideløbende med lægearbejdet uddannet sig som billedkunstner i Danmark, Norge og England. Hun har udstillet både nationalt (Danmark og Norge) og internationalt (Tyskland og England). Private og institutioner har købt nogle af hendes værker.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kunstværk indviet i Rønnede
- Ung knallerist ville ikke stoppe og en mand opførte sig ikke pænt...
- Åbent foredrag om Parkinsons sygdom
- Opium for folket...
- Konservative bakker op om håndværkerefterskole
- Farvel til bibliotekets to årlige arrangementsfoldere
- Glem Jurassic Park - hør om virkelighedens dinosaur-jagt
- Haslev Apotek lukker ikke
- Ballade på Skuderløse Camping...
- Støttekoncert på Waldemarsbo Efterskole
- Se livsbekræftende video fra Musikalsk Legestue
- Fernisering på Farven og Grafik
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst