Til transportminister Benny Engelbrecht

Mandag 30. december 2019 kl. 13:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Til transportminister Benny Engelbrecht
Indlæg fra:
Karise Håndværker og Borgerforening.

Karise Håndværker og Borgerforening har siden 1906 arbejdet for at fremme udviklingen i Karise, en stationsby på Østsjælland med ca. 2300 indbyggere.

En afgørende faktor i indsatsen for at bevare et velfungerende lokalsamfund er tilstedeværelsen af pålidelig, effektiv offentlig transport. Her er Østbanen en livsnerve, for såvel vores mange pendlere der arbejder i det Storkøbenhavnske område, som for vores unge der skal til og fra deres uddannelsesinstitutioner.

Det er derfor med stor bekymring at vi har modtaget informationen om vedligeholdelsesstandarden på Østbanen, den nu indførte hastighedsnedsættelse, og risikoen for en kommende lukning. En sådan vil få uoverskuelige konsekvenser for såvel beskæftigelsen, som uddannelsen af vore unge, og på sigt medføre affolkning af området. At bibeholde velfungerende kollektiv transport, ligger endvidere fint i tråd med regeringen og folketingets ambition om at nedsætte CO2 udledningen med 70 % inden 2030

Fra lokalt hold tager vi ikke stilling til hvilken offentlig instans, staten eller regionen, der bør stå for finansieringen af udskiftning af de udslidte skinner, vi appellerer blot til at der skrides til handling snarest, til at sikre fortsat stabil drift af Østbanen, der er essentiel for opretholdelsen af velfungerende lokalsamfund på Østsjælland i almindelighed, og Karise i særdeleshed.

Bestyrelsen i Karise Håndværker- og Borgerforening består af følgende: Marianne Lund, Grethe Larsen, Eli Jacobi Nielsen, Marianne Olsen, Martin Kleist Holm og Pilon Foghmar.
© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Så er vi rolige igen
- Byggeaffald og dårlig håndtering i Faxe Kommune
- Et svar fra borgmester Ole Vive
- 25 års jubilæum i hjemmeplejen i Faxe kommune uden anerkendelse
- Fjernvarme må skrottes - ikke godt for grøn omstilling
- Den gode gamle skole var god engang
- Til transportminister Benny Engelbrecht
- Bevar jordforbindelsen
- Svar til Tina Lyngby Møller om Solhavecenteret
- Mere om Håndværkerhøjskolen
- Hvor der en vilje, er der en vej
- Har du taget stilling til 5G?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst