Bevar jordforbindelsen

Mandag 30. december 2019 kl. 10:04

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bevar jordforbindelsen
Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Gruppeformand, DF, Faxe Byråd
Prins Buris Vej 19
4653 Karise


Et stort flertal i Folketinget vedtog d. 6. december 2019 en aftale om klimalov, der bl.a. fastslår at Danmark skal have en bindende klimalov med et mål om 70 pct. reduktion af drivhusgasudledningerne i 2030 ift. 1990. Et reduktionskrav der både er væsentligt højere end EU’s nuværende målsætning på 40%, og de 50-55% dette evt. revideres til med en kommende „European Green Deal” klimaplan.
Det erkendes i aftalen at klimaudfordringerne er en global problemstilling, men alligevel hedder det at Danmark har „både et historisk og moralsk ansvar for at gå forrest”. Hvorfor netop Danmark skulle have et sådant ansvar lader man dog stå hen i det uvisse, for i et globalt perspektiv udgør den danske CO2 udledning beskedne 0,1%!

Det største ansvar globalt set ligger hos de største udledere, dvs. Kina, Indien, USA m.fl., og det er således her der kan opnås d største reduktioner. At udledningen er beskeden i mange afrikanske eller asiatiske lande skyldes først og fremmest at levestandarden, og dermed forbruget, halter efter det europæiske niveau. I disse lande er forbedret levestandard og flere materielle goder øverst på ønskelisten, og klimapolitik ikke noget der fokuseres på.

Naturligvis skal vi også i Danmark, og lokalt her i Faxe Kommune, fortsætte de bestræbelser der allerede har været iværksat i en årrække, men vi skal bevare jordforbindelsen, og ikke lade os rive med af den nærmest religiøse bevægelse der er i gang for tiden. Ingen ved præcist hvor meget den overambitiøse plan vil koste, men det er indlysende at det bliver kolossale summer, og vil have betydning for opretholdelsen af den kerne velfærd vi i dag betragter som en selvfølge. De foreløbige beregninger nægter regeringen at offentliggøre, hvilket i sig selv er yderst problematisk – ikke mindst for de politikere der i deres iver for at vise at de har de “korrekte holdninger” har glemt dette essentielle spørgsmål. Det har uden tvivl givet en god fornemmelse i maven at være med i det begejstrede kor, men man risikerer at tømmermændene melder sig, når regningen skal betales.

På lokalt plan startes i 2020 arbejdet med en ny Klima- og energipolitik, der skal medvirke til at vi fortsat på klima-, miljø- og naturområdet bevæger os mod en mere bæredygtig fremtid. Denne skal vi udfærdige med omhu og fornuft, gerne med ambitioner, men uden at løfte den ideologiske fane så højt at fødderne ikke kan nå jorden.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Svingdørspolitikken i Faxe Kommune
- Logisk indlæg om E-sport
- Faxe Kommune og sprøjtegift
- Kom med ud i den danske natur
- Gang i svingdørene
- Skriget
- Lokale skal byde på opgaver på Femern
- Farlig følelse af Faxe
- Den gode hyrde
- E-sport i HTT??!!
- Trafikal infrastruktur - et spørgsmål om byudvikling
- Østbanen renoveres måske ikke
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst