Børnenes juletræsfest i Førslev Forsamlingshus

Tirsdag 24. december 2019 kl. 13:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Børnenes juletræsfest i Førslev Forsamlingshus
Førslev: Børnenes Juletræsfest er en tradition der er holdt i hævd i Førslev Forsamlingshus i rigtig mange år.

Datoen for afholdelsen af Børnenes juletræsfest har altid været den 5. juledag, altså den 29. december - hvor der kl. 18.30 bydes velkommen og derefter går man rundt om det smukke juletræ.

Det har været en god tradition, at juletræet er blevet sponseret af lokale i omegnen. For ca. 20 år tilbage blev træet hentet i en granplantage i Øllemosen hos Jette og Kaj. Senere blev træet udvalgt og kørt hjem i hestevogn fra Børge og Kisser på Ringstedvej, og i de sidste år har Peter Kjær fra Storgården sponseret juletræet.

Som noget meget særpræget har de i mange år været heldige til juletræsfesten at have et timands spillemandsorkester Førslev Spillemændene til at spille de glade julemelodier, når alle børn og deres forældre samt bedsteforældre gik rundt om træet.

Og så har julemanden med sine nissepiger også lagt sin vej forbi juletræsfesten. Når melodien „Højt for træets grønne top” bliver sunget, er det blevet en tradition at børnene råber på julemanden. Når de har råbt længe nok, kommer julemanden, ikke ned ad skorstenen, men ind ad døren fra køkkenet medbringende en stor kurv med flødekarameller, som han rundhåndet deler ud af til børnene.

Efter at alle de gode gamle julemelodier er blevet spillet og sunget og børnene er ved at blive trætte, bliver lysene på juletræet slukket hvorefter endnu en god tradition bliver gennemført. Juletræet skal bæres ud... og her skabes en lille kamp mellem børnene og nogle lidt ældre d.v.s. bestyrelsen for forsamlingshuset om at trække træet ud i gården.

Børnene forsøger med al magt at beholde træet inde i salen og bestyrelsen kæmper for at trække det ud gennem døren. Et år blev overmagten fra børnene så stor at Preben fra bestyrelsen satte et reb bundet til toppen af juletræet til sin 4-hjulstrækker og trak træet ud...

Mens gulvet bliver fejet rent for nåle stilles der op til at børnene kan få deres julegodter samt en juice. Herefter bliver den sidste del af juletræsfesten sat i scene. De gode gamle sanglege akkompagneret af spillemændene.

Der kan købes forfriskninger i form af øl, vand eller kaffe og hjemmebagte æbleskiver. Kl. ca. 21.00 slutter festen også der heller ikke meget energi tilbage i børnene.

Man kan tilmelde sig arrangementet til Hans-Erik Hansen på tlf. 53625133 eller på mail hanserik.hansen57@gmail.com

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvem skal have årets handicappris?
- Almost Irish - jyder med den irske lyd
- Bog om Veteranbussen præsenteres
- Racercyklerne sættes væk - mtb’erne støves af
- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst