Fra skyttegrav til samskabelse

Onsdag 18. december 2019 kl. 14:48

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fra skyttegrav til  samskabelse
Indlæg af:
Bent Ole Bærenholdt
Allégade 3A
Haslev


Under efterskoleloven ønsker vi et frit ungdomsakademi og med højskoletraditionens dannelsesideal at etablere en helt ny undervisningsinstitution med vægt på håndens (ud)dannelse på den gamle Håndværkerhøjskole, EUC.

Det er det, vi, en række borgere i Haslev, ønsker politisk opbakning til fra kommunen. Det betyder ikke, at initiativetagerne beder kommunen om startkapital, selvom det ville være en god håndsrækning, men et ønske om ikke at ændre kommuneplanen, så vi kan få tid til, evt. i samarbejde med både kommune og EUC, at indsamle fondskapital til projektet. Skulle det lykkes, vil skolen jo også blive en væsentlig fødekæde til de uddannelser, som tilbydes under EUC.

En sådan skoles kerneopgave er at være en efterskole med en række håndværksfag som hovedfag og et hjemligt hverdagsmiljø, der åbner de unges syn og lyst også til de erhvervsfaglige uddannelser.

Gennem håndens arbejde vil eleverne opleve nye sider af sig selv og fremme evnen til at udtrykke sig alsidigt - ikke blot i ord, men også gennem kloge hænder og praktiske hjerner.

Skolen vil også kunne tilbyde en hel by og region så meget andet:

• Vi kan blive et nationalt forsøgscenter for ”håndværkets pædagogik”. Med den nye folkeskolelov, som har opprioriteret de praktiske fag, vil skolen kunne blive det pædagogiske laboratorium, som også områdets folkeskoler, privat- og friskoler kunne gøre brug af.

• Skolens forskellige værksteder kunne stilles til rådighed for projektforløb i grundskolen og andre ungdomsuddannelser samt byens borgere.

• Skolen kunne med sin centrale placering blive mødested for forskellige typer erhvervsfaglige møder og kurser - med kostafdeling!

• Ja, værkstedsområdet kunne blive det sted, hvor byens og kommunens borgere, unge som ældre, kunne mødes i et kreativt og innovativt miljø. Et borgermiljø, hvor samskabelse kunne blive en kerneværdi i kommunen - for vi vil ikke grave skyttegrave, men blot argumentere for et samfund, hvor ånden, hånden og hjertes dannelse er de tre fakler vi gerne vil holde liv i. Det har landet brug for og Haslev fortjent, som skolebyen i det grønne!


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Blomsterhilsen til Park og Vej
- Alternativt budget fra S, SF og Enhedslisten
- Ole Vive svarer
- Til borgmester Ole Vive
- Turbo på velfærden
- Natur og turisme frem for vindmøller
- Lokallistens indflydelse på budget 2021
- De nødvendige omfartsveje i Haslev
- Gode konservative aftryk på budget 2021
- Budget 2021 - at turde tage ansvar
- Omfartsvej er hver en krone værd
- Omfartsvej er overflødig og spild af borgernes penge
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst