Besynderligt læserbrev fra Mikkel Dam

Onsdag 18. december 2019 kl. 14:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Besynderligt læserbrev fra Mikkel Dam
Indlæg af:
Mogens Stilhoff
Bestyrelsesmedlem i SF-Faxe

(Se Mikkel Dams indlæg: klik her)

Indledningsvis oplyser han, at han har „stærk forståelse” for bedre normeringer i børnehaver og vuggestuer, fordi normeringerne i Faxe Kommune „kandiderer til landets dårligste”. Han oplyser ligeledes, at han selv ønsker bedre normeringer. Samtidigt er han bekymret for minimumsvurderinger.

Han lader således forstå, at minimumsnormeringer betyder, at man ikke har andre muligheder end „at sende en kolossal regning videre til forældrene”.

Herudover fabulerer han over „ekstraregningen” til forældrene og oplyser, at fastsættelse af forældrebetalingen kan påvirkes af tomme pladser eller fripladser.
Endelig fastslår han, at „bedre normeringer alene ikke er forudsætning nok”.

1) Det er tilsyneladende ikke gået op for Mikkel Dam, at det er Byrådet der fastsætter taksten for forældrebetaling. Der er kun et øvre loft på 25% af udgiften. Altså er det alene Byrådet der bestemmer, hvorvidt forældrebetalingen skal udsættes for en „kolossal stigning”.

2) Enhver forbedring af normeringerne i daginstitutionerne, medfører forøget udgift og dermed potentielt en højere forældrebetaling. Det giver således ingen mening at skrive, at det er minimumsnormeringer der medfører stigende udgifter og forældrebetaling.

3) Forældrebetalingen fastsættes som udgangspunkt for et år ad gangen og er ikke påvirket af hverken fripladser eller tomme pladser.

4) Hvis jeg forstår sætningen „bedre normeringer alene ikke er forudsætning nok”, er jeg enig i, at normeringer og kvalitet er hinandens forudsætninger. Det tror jeg ikke en eneste forældre er uenig i.

Når det er sagt, er det noget uforståeligt, at der ikke ses et eneste ønske fra partierne i budgetforliget for 2020, om bedre normeringer i daginstitutionerne. Det er under alle omstændigheder forudsætningen for, at der arbejdes hen imod en tiltrængt forbedring af normeringerne.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Mesterbageren vil bare høre andres mening...
- Borgerforslag - bør antallet ikke være mindre?
- Super butik, men...
- Kvalitet i sagsbehandlingen
- Hold nu toget på skinner
- Vi skal have skinner og tog på Østbanen
- Faxe Kommune bør ikke være reguleret af boligloven
- Konservative: Østbanen skal være traditionelt tog
- Så kom bussen på banen igen - Østbanebussen...
- Enhedslisten siger nej til busser i stedet for tog
- Er Østbanen på vej i den politiske syltekrukke?
- Svaletræet blev fældet
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst