Nytårshilsen fra borgmester Ole Vive

Torsdag 26. december 2019 kl. 10:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nytårshilsen fra borgmester Ole Vive
Borgmester Ole Vive (i midten) sammen med daværende miljøminister Jakob Ellemann Jensen og Gisselfelds direktør Jens Risom ved Skovtårnet. I baggrunden Jesper Mathiesen fra Camp Adventure

Nytår: År 2019 bød på en af de mest betydningsfulde indvielser i vores område nogensinde.

Camp Adventure åbnede Skovtårnet i Brødebækskoven i foråret. Siden er folk fra nær og fjern strømmet til for at følge spiralen op over trætoppene. En arkitektonisk perle, som har placeret Faxe Kommune og vores smukke landsdel på verdenskortet. Og mon ikke mange børnefamilier skal se, hvor det var, Tinka og de andre kongsemner dystede om tronen i julekalenderen på TV2?

Jeg er stolt over, at vi som kommune bidrager til at realisere den idérigdom, folkene bag tårnet sprudler af. Det er ihærdige ildsjæle, som holder os på tæerne, tør jeg roligt sige.

Nogle af de besøgende vil i øvrigt, i årene der kommer, kunne bo i værelser på Rønnede Kro. I hvert fald skal byrådet først i 2020 tage stilling til en ny lokalplan, der muliggør opførelsen af 24 nye værelser.

Meget naturligt var Skovtårnet i 2019 kulisse til indsamlingsshowet Danmark Planter Træer. Resultatet af danskernes engagement i at plante træer for klimaet er, at vi nu får 5,2 hektar skov nær den tidligere Lysholm Skole i Haslev. Det bliver en læringsskov som tjener flere formål som biodiversitetsskov, rekreativ skov og klimaskov - og vi går i gang i foråret 2020.

2019 blev også året, hvor Østsjællands Museum overtog det tidligere rådhus i Faxe. Og vi etablerede sammen med museet en ny indgang til Geomuseum Faxe ved Faxe Kalkbrud. Sammen med udsigtsplatformen Prismet, Kalkparken og kunsten i rundkørslen i Faxe er en mangeårig rejse fuldendt. Det færdige resultat har stor betydning for byen og de besøgendes oplevelse af at besøge vores kommune.

Jeg vil gerne takke dem, der bar gennem årene, og som satte skub i udviklingen af de mange projekter.

Udvikling og fremtid var også grunden til, at vi i 2019 prioriterede flere voksne og mere uddannet personale i daginstitutionerne. Og byrådets fokus på de mindste børn får et helt enestående løft i 2020 med vores projekt Fælles om forebyggelse. Det er en vigtig investering, som jeg er utroligt glad for, at det samlede byråd står bag.

I det hele taget er jeg taknemmelig over, at alle byrådets partier står bag vores aftale om næste års budget.

Om få dage trækker vi atter i arbejdstøjet, og der er masser at se frem til i 2020.

Jeg sætter stor pris på vores engagerede frivillige i de mange foreninger. Byrådet tilstræber hele tiden at sikre de bedste faciliteter - selvom vi jo ikke kan gøre alt på én gang. Men i 2020 tager vi hul på at etablere en kunstgræsbane i Faxe. Og vi gør de indledende øvelser til byggeriet af en ny hal i Dalby - vi forventer byggestart i 2021.

Lidt hurtigere går det med at komme i gang med bedre regulering i trafikken i Dalby - blandt andet med en lysregulering. Den er planlagt til 2020.

Vi har også en tilbygning til Småfolket i Haslev og en bedre trafikafvikling mellem Vibeengskolen og Småfolket i støbeskeen, ligesom vi arbejder på en bedre trafikløsning omkring Terslev Skole.

Det skal være sikkert for vores yngste at færdes i trafikken. Derfor glæder det mig også, at vi i 2020 får etableret cykelsti på Maglemosevej i Haslev til de mange skolebørn, som har deres gang på Nordskovskolen.

Også i Karise forbedrer vi forholdene for cyklister og fodgængere, når vi får etableret en sti under jernbanen.

Inden udgangen af 2019 lykkedes det os at lave en aftale om det gamle posthus i Haslev. Her har to lokale valgt at investere i seks boliger. De fremtidige beboere får en attraktiv, centralt placeret bolig, og vi andre kan glæde os over, at en karakteristisk bygning i Haslev er bevaret. Inden længe går arbejdet med den nye busterminal ved siden af i gang.

I 2020 fejrer vi Haslevs 150 år som stationsby. I den forbindelse kan I opleve flere aktiviteter i løbet af året, som I godt kan glæde jer til. Det bliver sjovt at sætte spot på vores skønne stations- og handelsby.

Og apropos skøn. Sådan ser jeg faktisk hele vores kommune. Erhvervs- og handelslivet, de frivillige og foreningerne gør hver dag en fantastisk indsats.

Vi har potentiale, vi har plads og vi ser muligheder. Lad os være fælles om at skabe en endnu bedre kommune i 2020. Det glæder jeg mig til.

Jeg ønsker jeg alle rigtig glædelig jul og godt nytår.

Ole Vive
Borgmester

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvem skal have årets handicappris?
- Almost Irish - jyder med den irske lyd
- Bog om Veteranbussen præsenteres
- Racercyklerne sættes væk - mtb’erne støves af
- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst