Faxe Rotary gav penge til kirkernes julehjælp

Tirsdag 17. december 2019 kl. 08:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe Rotary gav penge til kirkernes julehjælp
Faxe Rotary gav penge til kirkernes julehjælp
Faxe Rotarys præsident Jens Skjoldgaard
Ved en lille sammenkomst i Sognehuset i Faxe overrakte Faxe Rotary penge til kirkerne i Ulse, Vester Egede, Øster Egede, Kongsted, Dalby, Hylleholt og Faxe - og til Julemærkehjemmene.

Pengene til kirkerne var øremærket til julehjælp, mens Julemærkehjemmene kunne anvende pengene til formål som de fandt mest relevant. Kirkerne og Julemærkehjemmene modtog hver 5.000 kr. fra Rotary.

Jens Skjoldgaard, der er præsident i Rotary i Faxe, fortalte at pengene er kommet i hus via den årlige julekoncert, der i år var med Kirsten Siggaard, samt et foredrag med den tidligere fremmedlegionær Simon Nielsen.

- Der er mange familier der er økonomisk klemt her op til jul. Hvis man er på overførselsindkomst, får man jo ikke et højere beløb fordi det er jul, og det kan være svært at spare op til de mange ekstra udgifter, som julen bringer med sig.
Vi håber derfor at vores bidrag kan medvirke til at så mange som muligt, får mulighed for at holde en jul, hvor der er penge til mad, juletræ og gaver - det vi andre tager som en selvfølge, sagde Jens Skjoldgaard, da han overrakte pengene.

Kirkerne takkede for pengene til julehjælpen fra Rotary, og kunne alle supplere med at de også selv samler penge ind til julehjælp, men at pengene fra Rotary gør underværker. De er virkelig med til at gøre tilværelsen lidt bedre for mange familier.

Nogle kirker havde allerede givet julehjælp, mens andre skulle i gang med det umiddelbart efter, overrækkelsen af donationen fra Rotary. Samstemmende kunne kirkerne fortælle, at nogenlunde samme antal familier som tidligere, vil modtage julehjælp i år.

Viceforstander på Julemærkehjemmet Liljeborg, takkede også for donationen på 5.000 kr. og kunne oplyse, at man vil bruge pengene så de kommer flest mulige børn tilgode - både nuværende og kommende børn.

Derfor har man besluttet at pengene fra Faxe Rotary skal bruges til at gøre dagligstuen hyggeligere - mere hjemlig.

Det store billede:
Så blev julehjælpen uddelt. Fra venstre: Rotary-præsident Jens Skjoldgaard, Anette Gravil, menighedsrådet i Dalby, Michael Christensen, menighedsrådsformand i Ulse, Ketty petersen, menighedsrådsformand i Kongsted, Susanne Larsen, menighedsrådet i Faxe, Henrik Morin, menighedsrådsformand Hylleholt, Jeanette Capion, præst i Kongsted, Erik Grønwall Kempfer, præst i Hylleholt og Carsten Salomon, Julemærkehjemmet Liljeborg

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvem skal have årets handicappris?
- Almost Irish - jyder med den irske lyd
- Bog om Veteranbussen præsenteres
- Racercyklerne sættes væk - mtb’erne støves af
- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst