En perlerække af koncerter i Faxe Kunst- og Musikforening i 2020

Fredag 27. december 2019 kl. 11:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Signe Asmussen medvirker ved februars operettekoncert

Hele kommunen: Alle sejl bliver sat til. Det fremgår tydeligt af Faxe Kunst- og Musikforenings sæsonplan for 2020, der i disse dage sendes ud med posten til foreningens 125 medlemmer.


En perlerække af koncerter, spredt ud over Faxe kommune, lige fra Kultunariets store festsal i Haslev til Vemmetofte Klosters intime Fruerstue. Statens Kunstfond, Faxe Kommune og Solistforeningen af 1921 er sponsorer.

Rækken begynder søndag den 12. januar kl. 15 i Kultunariets festsal i Haslev, hvor Ensemble Storstrøm kommer på besøg sammen med den prisbelønnede brazilianske sangerinde Gabriella Pace og barytonsangeren Jens Søndergaard, der for 2 år siden nærmest lagde publikum for sine fødder under nytårskoncerten. Desuden medvirker Haslev kirkes ungdomskor med Betty og Peter Arendt som ledere.

Ingen ringere end den internationalt berømte cellist, 30-årige Andreas Brantelid, kommer til Haslev Kirke med den norske pianist Christian Ihle Hadland. Det bliver mandag den 3. februar kl. 19.30.

Godt en måned senere, søndag den 8. marts kl. 15, er der festlig og fornøjelig operettekoncert i Kultunariets festsal med Operettekompagniet: Thomas P. Koppel og Carol Conrad med gæsterne Signe Asmussen og igen Jens Søndergaard.

Resten af forårshalvåret flytter koncerterne til Faxe Kunst- og Musikforenings faste „bastion” Vemmetofte Kloster, hvor den vidunderlige Fruerstue danner rammen om to celebre koncerter: Mandag den 6. april kl. 20 spiller pianisten Katrine Gislinge bl.a. Beethovens berømte „Appasionata” samt meget andet godt.
Og onsdag den 13. maj kl. 20 kommer TRIO VIVO - tre topprofessionelle musikere på violin, cello og klaver og spiller Beethoven og Robert Schumann.

Og så er det efterår

Efterårssæsonen indledes med en fornem aften i Gisselfeldt, hvor Riddersalen danner den ideelle ramme om Beethovens strygekvartet opus 74 og Mozarts udødelige klarinetkvintet spillet af fem musikere fra Det kgl. Kapel og DR Symfoniorkestret. Det bliver mandag den 31. august kl. 19.30.

Søndag den 20. september kl. 15 kommer den unge filmjournalist Maria Månson, kendt fra TV, til Vindbyholtgård, hvor der inviteres til en spændende eftermiddag i den symfoniske filmmusiks tegn.

Hun forsøger bl.a. at besvare spørgsmålet: Hvorfor er den klassiske musik til stadighed så populær i den moderne film?

Derefter rundes sæsonen af med endnu to koncerter på Vemmetofte Kloster: Mandag den 26. oktober kl. 20 med Ensemble Storstrøm, hvor musik af jubilaren Ludwig van Beethoven er omdrejningspunktet, og mandag den 30. november kl. 20, hvor det unge stjerneskud, sopranen Louise McClelland Jakobsen akkompagneres af den rumænske pianist Bogdan Nicola.

Der kan købes e-billetter og et års medlemskort til hele året på www.faxekunstogmusik.dk og ved indgangen mod kontant betaling eller på Mobilepay.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Udstilling, bogudgivelse og farlige drømme i Haslev
- Sommervejr giver travlhed på strandene
- Musikken var for høj, så politiet tog anlægget og ringede til forældrene
- Så er det sidste chance: Bor du i Årets Landsby?
- Spøgelsesbilist blev varetægtsfængslet
- Spøgelsesbilist på motorvejen var fuld
- Mød Børns voksenvenner i Haslev Bio
- Tag på udflugt og se gamle høstmaskiner
- Længe undervejs, men nu indvies fredsrelieffet
- Forsvarsbrødrene inviterer på tur Møn og Masnedø
- "Spar på skinnerne, og giv os skilte"
- Viktor Haugshøj Jensen udstiller på Haslev Bibliotek
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst