Andreas fra Bygma på studieophold i Island

Tirsdag 10. december 2019 kl. 14:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Andreas fra Bygma på studieophold i Island
Andreas nyder Islands storslåede natur

Andreas fra Bygma på studieophold i Island
Andreas på arbejde i Bygman i Reykjavik
_20-årige Andreas Fyhn Smidt fra Bygma i Haslev er netop hjemvendt fra to ugers praktik i Bygma Gruppens islandske datterselskab Húsasmiðjan_

Opholdet er et led i Andreas’ 2-årige uddannelse som handelselev.

Bygma Gruppen er en stor nordisk koncern og der er gode synergier at hente på tværs af landegrænserne, ved at sende eleverne i praktik i Island og Sverige. De unge kommer hjem med nye kompetencer, øget faglighed og et bredere livssyn.
Anderledes end derhjemme

Andreas Fyhn Smidt, der bor i Haslev, var under sit ophold tilknyttet to af koncernens forretninger i Reykjavik, og besøgte også Bygma Gruppens islandske hovedkontor, som er omdrejningspunktet for de ca. 500 medarbejdere i Island.

Her var han bl.a. med til statusoptælling. I forretningerne, fik Andreas lov at arbejde med en bred vifte af opgaver og fik både indsigt og værktøjer, som han nu kan bruge hjemme i forretningen i Haslev.

En af de opgaver Andreas fik var at gøre forretningen klar til „naboaften”. Det er ret udbredt i Island at invitere naboer og kunder af huset til aftenarrangementer med slagtilbud og aftenhygge.

- Jeg lærte en del om kundestrøm, og hvordan man påvirker forbrugsadfærd, fortæller Andreas. Her indretter man i højere grad butikkerne efter hvad der skaber impulskøb blandt private kunder, selvom der også i Island er stort fokus på de professionelle håndværkere, fortæller Andreas.

- Jeg lærte desuden en del om samarbejde og struktur, og at lade være med at gå i vejen, når andre har travlt, griner Andreas. Men først og fremmest gav opholdet kulturforståelse og en god øvelse i at kommunikere på et andet sprog - og et netværk med nordiske kolleger.

Naturoplevelser

Selvom fritiden var knap under praktikopholdet, blev der i weekenden tid til at komme rundt på øen. Andreas boede under opholdet sammen med anden Bygma-elev fra Hjørring og sammen besøgte de nogle af de fantastiske naturfænomener som geysere, vandfald, laguner og varme kilder. De kørte i bil til sydkysten og blev så bjergtagede af alt hvad de så, at de begge har planer om at vende tilbage til Island en gang i fremtiden.

Det har være to tætpakkede uger med mange indtryk både på det faglige og det personlige plan.

EU-støtte til projektet

Praktikopholdet er blevet til igennem Erasmus+, som er et EU-projekt, der støtter elever i Europa i at komme i praktik i andre europæiske lande.

Bygmas elever er tilknyttet Business College Syd i Mommark, hvor eleverne tager deres handelsuddannelse. Programmet for praktikopholdet er blevet til i samarbejde mellem Bygma og skolen.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sejre og nederlag til Faxe
- Sommercafé i Haslev Kirke med højskolesang
- Få dit arrangement på hjemmesiden haslev150.dk
- Røveri i Haslev i går
- Novo Nordisk Fonden støtter Hylleholt-lærers udviklingsarbejde
- Helende sommermorgener i Terslev Kirke
- Ny chef for kommunens Center for Sundhed & Pleje
- Så kom juniorerne i gang i Rønnede Golfklub
- Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
- Sam’s Pizza - nyt spisested i Haslev
- Veras Verden fejrer 1 års fødselsdag i weekenden
- Hils på Linse Kessler i Boghuset i Faxe