Stop nu de fup-vejtræsfældninger, Park og Vej

Tirsdag 3. december 2019 kl. 13:24

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Stop nu de fup-vejtræsfældninger, Park og Vej
Indlæg af:
Jesper Petersen
Søtorupvej 5
4690 Haslev


Åbent brev til Faxe Kommune; Park & Vej m.fl.

For syv år siden erklærede Faxe Kommune krig mod vejtræer. Hundredevis af skønne vejtræer er siden fældet. For at forhindre ulykker forårsaget af væltende træer. Eller rettere, for at undgå erstatningskrav fra bilister kvæstet af væltende vejtræer. Ingen bilister er imidlertid nogensinde kvæstet af væltende vejtræer i Faxe Kommune. Såvidt vides er en kommune kun én gang blevet gjort ansvarlig for en sådan meget usandsynlig begivenhed.

Der er andre usammenligneligt større risici for bilister. F.eks. mobilafhængiges ulovlige telefonsnak under kørslen. Eller sammenstød med den voksende bestand af vilde hjorte, bl.a. store kronhjorte, farlige veje m.m.

Den reelle grund til vejtræsfældningerne er således snarere den attraktive sideeffekt i form af billig eller gratis brænde til Park & Vejs ansatte.

Her på vores vej, Søtorupvej, er der i flere omgange fældet store flotte, sunde vejtræer med samme risikomoment for trafikken som nedstyrtende fly og satellitter.

Og jeg har grundigt dokumenteret kommunens utroværdighed. Bl.a., at Park & Vej selv påfører vejtræerne stores skader, så træerne risikerer at blive svækket af råd. Kommunen har beklaget. Men i sidste uge skete det så igen. (Se foto)
Vejtræerne skades, når sideskud ved stammebasis slås med de forfærdelige buskrýddere. Og hvad skal dette CO2 forurenende arbejde – i en klimakommune! - overhovedet til for? Hvorfor må træerne ikke have de mindste lodretvoksende småskud lige og ad stammerne?

Under min seneste brevveksling med Par & Vej blev jeg lovet, at man ville undlade at fælde et meget lille vejtræ med enkelte udgåede grene – som svalerne er så glade for at side i nu da luftledningerne langs vejene er væk. Træet hælder tydeligt bort fra vejen, så hvis det en dag væltede, ville det ikke falde ind over vejen. Men for få dage siden blev der skåret et kryds i dette træ. (se foto) Samt yderligere tre træer på Søtorupvej, der heller ikke er til fare for trafikken.
Søtorupvej har allerede mistet en femtedel af sine store flotte vejtræer.
Så, Park & Vej, stop nu jeres fup vejtræs-fældninger! Og hold hvad I har lovet. Ophør med at fælde vejtræer, der ingen reel trafikrisiko udgør, bare for at få billig eller gratis brænde.

Se video via link her af faglig ubegrundet fældning af vejtræ i 2012 på Søtorupvej (det første - lille - træ, længst til højre): https://www.youtube.com/watch?v=prz7138UDAI&feature=youtu.be

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Svingdørspolitikken i Faxe Kommune
- Logisk indlæg om E-sport
- Faxe Kommune og sprøjtegift
- Kom med ud i den danske natur
- Gang i svingdørene
- Skriget
- Lokale skal byde på opgaver på Femern
- Farlig følelse af Faxe
- Den gode hyrde
- E-sport i HTT??!!
- Trafikal infrastruktur - et spørgsmål om byudvikling
- Østbanen renoveres måske ikke
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst