Et fantastisk seniorliv - eller er det nu det?

Fredag 29. november 2019 kl. 15:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Rigtig mange deltog i „Et fantastisk Seniorliv”

Faxe Kommune: Jamen, jeg har så travlt som jeg aldrig før har haft det, nu efter jeg er gået på pension. Det er så fantastisk. Jeg nyder at jeg kan gøre lige hvad jeg vil.

Ja, det er jo den slags man hører. Og også det Hanne Faldborg hørte, når hun mødte folk der lige var stoppet på arbejdsmarkedet.

Derfor tænkte hun, der er forfatter og foredragsholder, at hun da bestemt ikke kunne bidrage med noget som helst, da hun, for snart længe siden, blev spurgt om ikke hun ville holde et foredrag om seniorlivet.

- Hvordan pokker skulle jeg da kunne snakke en times tid om seniorlivet, der jo er så herligt, sagde Hanne Faldborg da hun var på besøg i Faxe Sundhedscenter, hvor kommunens sundhedsafdeling havde inviteret til et møde de kaldte „Et fantastisk Seniorliv”.

Men så mødte Hanne Faldborg en god bekendt, der er psykolog. Han kunne fortælle hende, at livet som pensionist ikke er så skønt og rosenrødt, som mange går rundt og tror.

Jo, for nogle er det, men desværre ikke for alle. Ældresagen har dokumenteret, at mere end hver fjerde pensionist kører træt i livet, og at 65.000 pensionister føler sig ensomme.

Dertil kommer skilsmisser, når man nu skal til at gå op af hinanden døgnet rundt - eller at den ægtefælle, som man har delt hele livet med, dør. Så det er ikke alle, der har et fantastisk seniorliv.

Og netop det at miste sin ægtefælle, og dermed følelsen af at være alene, er noget Asta Troelsen kender til. Det fortalte hun om i første del af mødet om „Et fantastisk Seniorliv”.

Jeg ville ikke blive en sur gammel kone

- Men jeg besluttede at jeg ikke ville sidde hjemme, og blive en sur gammel kone, sagde hun. Så hun blev endnu mere aktiv end hun havde været i forvejen, og det siger ikke så lidt - men det var vejen til et godt liv, omend savnet af sin mand aldrig fortager sig.

Torben Kastholm flyttede fra Ringe på Fyn til Dalby for et par år siden, fordi han og hans hustru, ville tættere på børnene. Og så skulle han jo se på de muligheder der fandtes i området - for gå derhjemme hele tiden, var ikke noget der lå til ham.

- Og der var da også mange muligheder her i kommunen. Specielt for damer der vil hækle eller folk der vil synge, sagde Torben med et glimt i øjet.

Der manglede bare noget for mænd. Mænd der vil lave noget med hænderne, og da Torben have været med til at lave et værksted i Ringe, så tænkte han, at det skulle man da også have her i kommunen.

Derfor tog han kontakt til Faxe Kommune, for at skabe Mænds Mødesteder.
- Og jeg må sige, at vi har fået en rigtig god behandling af kommunen. De var meget hjælpsomme, og nu har vi et godt værksted på Houmandsvej i Haslev, siger Torben Kastholm.

Et mødested hvor man kan lave ting i træ og metal, men også et mødested hvor man „bare” kan hygge, snakke og drikke kaffe, ligesom man også tager på ture sammen - uden damer, så der er plads til god værkstedshumor...

Og det med den gode hjælp man fik fra kommunen, var nok ord der glædede Sara Engbæk der er frivilligkoordinator i Faxe Kommune, for under indledningen til mødet, sagde hun netop, at var der nogle seniorer der havde gode ideer, så var man meget velkomne til at henvende sig - og så vil kommunen gerne være med til at sætte nye ting i gang.

Det giver nemlig god mening, at alle har mulighed for at beskæftige sig med det der interesserer en. Det giver bedre liv - meningsfulde og sunde seniorliv - og har man det godt, også i den tredje alder, så sparer kommunen penge.

Et sundt liv, både fysisk og psykisk, betyder nemlig at man ikke får behov for så meget hjælp, som hvis man bare sad hjemme med fjernbetjeningen i hånden.

Er man fysisk aktiv smitter det af på psyken - og har man det psykisk godt, så smitter det af på fysikken. Så støtter kommunen gode aktiviteter, er der altså tale om en win-win situation.

Har man en god idé til en aktivitet, så er man velkommen til at kontakte Sara Engbæk på telefon 27478 0005 eller sengb@faxekommune.dk

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Udstilling, bogudgivelse og farlige drømme i Haslev
- Sommervejr giver travlhed på strandene
- Musikken var for høj, så politiet tog anlægget og ringede til forældrene
- Så er det sidste chance: Bor du i Årets Landsby?
- Spøgelsesbilist blev varetægtsfængslet
- Spøgelsesbilist på motorvejen var fuld
- Mød Børns voksenvenner i Haslev Bio
- Tag på udflugt og se gamle høstmaskiner
- Længe undervejs, men nu indvies fredsrelieffet
- Forsvarsbrødrene inviterer på tur Møn og Masnedø
- "Spar på skinnerne, og giv os skilte"
- Viktor Haugshøj Jensen udstiller på Haslev Bibliotek
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst