Velbesøgt møde om Østbanen

Onsdag 27. november 2019 kl. 11:23

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Velbesøgt møde om Østbanen
Anne Valentina Berthelsen under mødet på Rolloskolen

Mandagens møde på Rolloskolen i Faxe med SFs Transportodfører Anne Valentina Berthelsen, havde deltagere fra Stevns, Faxe og Køge kommuner.

De fremmødte repræsenterede unge studerende, ældre uden bil, nytilflyttere, ansat ved Østbanen, erhvervslivet, kommunalpolitikere af forskellig observans og en Regionspolitiker.

De mange fremmødte var helt enige om, at Østbanen er livsvigtig for hele området og at den ikke kan erstattes af busser.

Situationen for Østbanen er yderst alvorlig. Anne Valentina Berthelsen kunne oplyse, at beregninger viser, at den nedslidte bane helt stopper med at køre, inden for 1,5 til 2,5 år hvis ikke der ydes økonomisk støtte til denne i kommende forhandlinger, på Christiansborg, om Danmarks nye langsigtede Infrastruktur.

Beskeden til Anne, fra alle deltagerne var klar. Tag tilbage til Christiansborg og forsæt kampen for Østbanen, vi er dybt afhængige af den, men glem heller ikke, at vi også har brug for en ny vej fra Stevns til motorvejen, en motorvej mellem Rønnede og Næstved, en ny motorvejsrampe og at busdriften ikke forringes.

Der var ros fra alle sider til initiativet med dialogmødet, som helt sikkert vil blive fulgt op med flere borgermøder, fortæller Stig Herold Nielsen fra SF Faxe.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Maria Børsting Pedersen forlader Haslev-Faxe Posten
- På flugt gennem krigshærget Polen og Tyskland
- HTT-klubmestre 2020
- Kimmie fejres på fredag
- Aktivt halvår i Kunstklubben Faxe
- Der lukkes for vandet
- Så er det ud i bølgerne - der er vinterbadefestival
- Byd på en svæveflyvetur, frokost med borgmesteren og en tur i skovtårnet
- To gode shows i Karise indenfor fem dage
- Verdensstjerne giver koncert i Haslev
- Lokalt rengøringsfirma vil gøre en forskel
- Brygmesteren fortæller om den gode øl
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst