Julekoncert i Ladepladsen med et strejf af Australien

Tirsdag 3. december 2019 kl. 11:34

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Julekoncert i Ladepladsen med et strejf af Australien
Mads Sørensen og Carl Jørgen Nielsen giver koncert i Faxe Ladeplads

Faxe Ladeplads: Tirsdag den 10. december kl. 19.00 er der julekoncert i Hylleholt Kirke med organist Carl Jørgen Nielsen og trompetist Mads Sørensen.

Mads er uddannet på Musikkonservatoriet i København, men han bor og studerer trompet på højt niveau i Melbourne, Australien.

I forbindelse med studierne har han spillet i New Zealand og flere gange i Kina. Han er hjemme i Danmark i december, så der er en unik mulighed for at høre ham.

Ved koncerten spiller Mads og Carl Jørgen iørefaldende og populær julemusik, bl. a. bliver man ikke snydt for „Dejlig er jorden”, „Jeg har hørt om en stad” og „Nu tændes tusind julelys”.

Carl Jørgen spiller et par jule-orgelkoraler på orgelet, men deltagerne skal ikke blot høre på, nej de skal synge med på nogle af vores dejlige julesalmer. Carl Jørgen introducerer salmer og musikstykker.

Under koncerten vises „Årets gang i naturen” - Carl Jørgens smukke naturbilleder på storskærm.

Mads og Carl Jørgen mødte hinanden for godt 14 år siden, da Carl Jørgen byttede stillingen som organistassistent i Haslev ud med en tilsvarende i Vordingborg.

- En af præsterne sagde, jeg har en konfirmand, der kan spille trompet. Kan I ikke lave noget sammen, fortæller Carl Jørgen, og fortsætter:

- Mads var og er et bemærkelsesværdigt talent på trompeten. Så vi har lige siden spillet et væld af koncerter. Vores julekoncept er resultatet af erfaringer fra disse mange koncerter.

Mads startede sin musikalske karriere i 2001 i Prins Jørgens Garde i Vordingborg og blev som bare 13-årig optaget på MGK i Nykøbing Falster med solotrompetist Gorm Hovaldt, som sin lærer.

Han er færdiguddannet på Musikkonservatoriet i København, men i studieåret 2013-2014 har han studeret ved konservatoriet i Melbourne, Australien, og i studieåret 2014-2015 fortsatte han studierne i Freiburg i Tyskland. Nu er han tilbage i Melbourne.

Carl Jørgen har været organist i Haslev og i Vordingborg, men er gået på pension for et års tid siden. Det forhindrer ham dog ikke i at spille et eller andet sted hver søndag. Han har spillet i over 120 kirker.

I pausen er menighedsrådet vært for en lille forfriskning, og der samles ind til kirkens julehjælp.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Udstilling, bogudgivelse og farlige drømme i Haslev
- Sommervejr giver travlhed på strandene
- Musikken var for høj, så politiet tog anlægget og ringede til forældrene
- Så er det sidste chance: Bor du i Årets Landsby?
- Spøgelsesbilist blev varetægtsfængslet
- Spøgelsesbilist på motorvejen var fuld
- Mød Børns voksenvenner i Haslev Bio
- Tag på udflugt og se gamle høstmaskiner
- Længe undervejs, men nu indvies fredsrelieffet
- Forsvarsbrødrene inviterer på tur Møn og Masnedø
- "Spar på skinnerne, og giv os skilte"
- Viktor Haugshøj Jensen udstiller på Haslev Bibliotek
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst