Indput om atomkraft

Torsdag 21. november 2019 kl. 11:29

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Indput om atomkraft
Indlæg af:
Dennis Pihl Hansen
Nymarksvej 28
Rønnede


Kære Eli Jacobi Nielsen.
Af dit indlæg d.19.11.2019 beskriver du behovet for kernekraft, som direkte svar til regeringens mål om 70% reduktion i CO2.

Du beskriver ligeledes det groteske i at vi som udleder 0,1 % af verdens samlede CO2 diskuterer om netop reduktion i CO2 mens ulande der ønsker en vestlig levestandard forurener enormt, og til dels også ekspandere med kulkraft værker m.m.

Der er intet grotesk i at ulande ønsker deres befolkning den samme, eller lignende, leve standard som vesten. Vesten er miljø syndere - kapitalistisk overforbrug, ideologien om evig vækst og velstand sker netop på bekostning af miljøet. Til gengæld har vi i vesten set lyset for enden af tunnelen. Og tak for det. 100 år med miljø svineri skal stoppes - og vi har pengene til det. Dem har vi jo tjent i 100 år. Vi har teknologien og viden til det.

Som foregangsland i kampen mod CO2 og andet miljø svineri, bør vi lige nøjagtig gå forrest - og skabe flere og bedre teknologier, som ulandene kan drage fordel af. Der er også et økonomisk eventyr i netop nye energi løsninger, som Danmark skal være en del af - og støtte 100%. Vi skal presse de andre vestlige lande til at følge med, og vise ulandene at det her er den rigtige vej at gå.

Kernekraft og „Tjernobyl” kortet som du skriver, er ikke fremtidens løsning. Kernekraft er menneskets tro på at kunne kontrollere et ustabilt atom. Skaden er enorm og dødbringende når kontrollen mistes. Er mennesket klar på at stå ansigt til den risiko? Ikke ved de seneste katastrofer med Tjernobyl og Fukushima.

Prøv og Google „Stanley Meyer” en amerikaner der opfandt en injektionsdyse til at montere direkte i en benzinbil. Denne dyse splittede vand i brint og ilt, og fungerede derfor som brændstof istedet for benzinen. Regnvand, postevand, saltvand - det hele virkede. Hans argument for opfindelsen var, at installationen kunne gøres for 1500 dollars på eksisterende benzinbiler - og ret massivt og lyn hurtigt - redde usa fra olieafhængighed. Han døde pludseligt i 1998, og hans teknologi blev „fjernet”.

Jeg tror på, at der er massevis af løsninger når man vil skabe energi, ikke kun den gamle metode med at få damp til at snurre en generator for at skabe elektricitet - om det er kernekraft eller kul der laver dampen.

Det er en politisk beslutning om at vælge retningen , og dermed træde meget store brændstof og energi giganter over tæerne. Måske endda også gøre det dyrere som borger i Danmark, når de gode energi løsninger skal forskes i og finansieres. Vil man det? - vil kapitalismen det?

Politik er nok i sidste ende mere en forretning omhandlende at bevare sin stol - end det er arbejde for “menneskets bedste” også om 20 år ... da jeg var knægt for 20 år siden vidste man at det var et problem med CO2 m.m , men der var nok ikke stemmer til at gøre noget ved det. Befolkningen gik nok mere op i at få skiftet deres Skoda 105 ud med en Mercedes og få mere guld i lommen til tårnhøjt forbrug - og sådan blev det - politisk besluttet - for 20 år siden.
Så nu spørger jeg, hvor er det groteske henne?


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Svingdørspolitikken i Faxe Kommune
- Logisk indlæg om E-sport
- Faxe Kommune og sprøjtegift
- Kom med ud i den danske natur
- Gang i svingdørene
- Skriget
- Lokale skal byde på opgaver på Femern
- Farlig følelse af Faxe
- Den gode hyrde
- E-sport i HTT??!!
- Trafikal infrastruktur - et spørgsmål om byudvikling
- Østbanen renoveres måske ikke
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst