Stor deltagelse i møder om ordblindhed

Tirsdag 26. november 2019 kl. 07:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Stor deltagelse i møder om ordblindhed
Ikke mindre end 120 forældre mødte op til foredrag om ordblindhed

Stor deltagelse i møder om ordblindhed
Om formiddagen var der foredrag for lærere og læsevejledere i Faxe Kommune
VUC Storstrøm i Faxe har i samarbejde med Faxe kommune, Ordblindeforeningen og Netværkslokomotivet afholdt 2 arrangementer om ordblindhed den 19. november.

En af Danmarks førende ordblinde-mentorer, Christian Bock, der selv er ordblind, holdt oplæg på det første arrangement for ca. 20 lærere og læsevejledere i Faxe kommune.

Formålet med dette foredrag var at klæde lærere og læsevejledere godt på, til at hjælpe de ordblinde børn med at blive selvhjulpne i timerne.

Christian fortalte om de forskellige it-hjælpemidler, der virkelig gør en forskel og om, hvor vigtige de er i undervisningen af læse-stave-svage børn på alle niveauer af ordblindhed.

Christian kom ind på de mest gængse problematikker, så lærerne ved, hvad det vil sige at være ordblind - set fra en stærkt ordblinds perspektiv.

For forældre

Det andet arrangement foregik på Rolleskolen i Faxe og var for forældre til ordblinde børn og unge i udskolingen.

Interessen for at tilmelde sig arrangementet var så stor, at VUC Storstrøm måtte lukke for tilmeldingen ved 120 deltagere.

Her forklarede Christian Bock forældrene, at deres ordblinde barn har de samme muligheder i skolen, som alle andre. Med de rette it-hjælpemidler og en anden tilgang til ordblindhed kan hverdagen blive meget nemmere. Christian pointerer, at man ikke kun skal beskæftige sig med læsetræning, men især med læseforståelse.

Til begge arrangementer deltog 14 årige Emil Hagstrøm Rasmussen fra St. Birgitta Skolen i Maribo. Emil, som selv er ordblind, er erhvervspraktikant hos Christian i denne uge. Emil supplerede Christians oplæg med egne oplevelser fra sin skolegang, og om hvor stor en forskel it-hjælpemidler har betydet for ham.
Ordblindhed er arveligt og det viste sig også, at der er forældre, som efterfølgende bestilte tid til en Ordblinde-test på VUC Storstrøm.

VUC Storstrøm tilbyder i løbet af vinteren to forskellige kursusforløb - et for læsevejledere/undervisere i folkeskolen samt et for forældre/barn med henblik på at blive opdateret på de elektroniske hjælpemidler.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Andreas fra Bygma på studieophold i Island
- Køb juletræer hos Hansens Cykler
- Masser af penge men krise i Julens Glæde
- Mission Afrika i Haslev fylder 30 år på fredag
- Tre VUC’er går sammen om VUC Erhverv Sjælland
- Juleaften bliver en god aften i Café Paraplyen
- Julestue på Det Gamle Seminarium på søndag
- Ny slagter og slagtermester i Meny i Faxe
- Så er der stand-Up på Bykroen i Haslev
- Den ene sneg sig ind - den anden råbte op
- Besøg Ginbutikken på Hesede Hovedgård
- Mads har kloge hænder
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst