Faxe Låse har nu eksisteret i 30 år - det skal fejres

Tirsdag 19. november 2019 kl. 08:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe Låse har nu eksisteret i 30 år - det skal fejres
Mogens Dilling-Hansen fejrer 30 års jubilæum med Faxe Låse

Faxe Ladeplads: Fredag den 29. november fejrer Mogens Dilling-Hansen 30 års jubilæum med Faxe Låse. Det markeres med reception i Faxe Ladeplads Sejlklubs lokaler mellem kl. 13 og 16.

Og netop sejlklubben er et passende sted at fejre jubilæet, for her tilbringer Mogens, og hans kone Åse, en meget stor del af deres liv. De er aktive sejlere, og tidligere har Mogens også sejlet kapsejlads bl.a. med deltagelse ved Danmarksmesterskabet.

Som eneste medarbejder i Faxe Låse har Mogens dog ikke sejlet så meget som han har haft lyst til. De lange ture er det ikke blevet til før i år, hvor Mogens og Åse holdt sejlerferie i hele fem uger. Her kom de næsten hele Danmark rundt - og en bid af Sverige.

Årsagen til at det kunne lade sig gøre, er at virksomheden nu tæller endnu en låsesmed, nemlig Søren Buntzen. Han startede i praktik hos Mogens og blev senere voksenlærling. Nu er han udlært, oven i købet med topkarakter - altså et 12-tal. Så der er ikke noget at sige til, at Søren nu er fastansat i Faxe Låse.
Mogens Dilling-Hansen er uddannet snedker, men har arbejdet med låse stort set altid. Da han var ung var der ikke en uddannelse specielt for låsesmede. Den kom først senere.

Faxe Låse er leveringsdygtig i alt indenfor låse. Der er de helt almindelige låse til private boliger, men også de mere avancerede elektroniske løsninger for virksomheder og offentlige institutioner.

Nogle af låsesystemerne er rimeligt simple - altså hvor man med et kort eller en lille „dims” får en dør til at gå op. Andre er noget mere avancerede. Man kan f.eks. kople systemet til en server, så det også fungerer som adgangskontrol, og så man altid kan se hvem der har lukket sig ind og hvornår.

Blandt Faxe Låses kunder finder man Haribo, Royal Unibrew, Faxe Kommune, Marjatta, boligforeninger, Gategourmet/K42 i Kastrup og mange flere.

I forbindelse med privatboligen på Strandvejen 8 i Faxe Ladeplads har Faxe Låse både butik og værksted - et værksted der bugner med computere og alverdens avancerede maskiner - i øvrigt også en maskine der kan lave navneskilte til bl.a. døre.

Hvis der sker noget, så smid dig ned på jorden...

Som låsesmed kommer man ud for mange forskellige opgaver - også hvor man skal assistere politiet. En gang blev Mogens kaldt til Karise. Da han ankom blev han modtaget af politi i skudsikre veste og maskinpistoler - og han blev bedt om at gå hen til husets hoveddør og få åbnet låsen.

- Jeg havde kun låsepistolen i hånden og fik at vide, at hvis der skete noget, så skulle jeg bare smide mig ned. Behøver jeg at sige at hånden rystede lidt, siger Mogens - dog med et smil på læben...

Man kan læse mere om virksomheden på faxelaase.dk - og så håber Mogens Dilling-Hansen at se mange venner, bekendte og forretningsforbindelser til receptionen i Sejlklubben fredag den 29. november kl. 13-16.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Ny erhvervsrådgiver i Møns Bank
- B&W i Haslev er stadig i Tornerosesøvn...
- Byggeri af fjernvarmeværk i Haslev er sat i stå
- Ole Nielsen fra Dansk Outlet søger medejer i Haslev
- Bestil en smuk buket og få den leveret på kirkegården
- Lokal udgiver bog
- Politiet: Pas på svindel-sms'er
- Patientbefordring - Region Sjælland
- Flyttede lige rundt om hjørnet
- Det gjorde ikke ondt eller noget
- Alsidigt 2021-program i Hygge- og Kulturklubben
- Alle plejehjemsbeboere er snart vaccineret
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst