Ny ungdomsbog foregår i Haslev

Tirsdag 19. november 2019 kl. 08:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ny ungdomsbog foregår i Haslev
Lise Qvistgaard på besøg i Haslev..

For nyligt udkom bogen „Aldrig skygge uden lys” på Elysion Forlag. Det er forfatteren Lise Qvistgaard, der står bag bogen, og hun har valgt at lade dens handling udspille sig i Haslev. Bogen er en ungdomsbog, og er en kærlighedshistorie med alt hvad det indebærer af op- og nedture, usikkerhed, forelskelse og venskab.

Lise Qvistgaard har tidligere udgivet en hel del bøger. De har dog alle været i fantasy-genren, og det var da også en tilfældighed, at hun kastede sig over en kærlighedshistorie.

- Jeg fandt ud af, at Gyldendal havde udskrevet en konkurrence, der lød på at skrive en kærlighedshistorie til helt unge mennesker. Jeg havde i et stykke tid tænkt på at prøve en anden genre end den vanlige, så jeg besluttede mig for at gøre et forsøg, fortæller Lise Qvistgaard.

Som sagt, så gjort. Manuskriptet blev skrevet og sendt ind, men det vandt desværre ikke. Lise Qvistgaard besluttede derfor at sende det til sit eget forlag, som heldigvis var helt anderledes interesseret og sagde ja til at udgive bogen.
Fra Nordsjælland til Haslev

Lise Qvistgaard bor i Virum med sine to teenagebørn. Så hvorfor valgte hun lige at skrive en bog, med Haslev som kulisse?

- Jeg ville gerne skrive en bog, der skulle foregå i en provinsby, og da min kæreste bor i Haslev, var det meget naturligt at vælge netop den by, siger Lise Qvistgaard.

I bogen møder man drengen Elias, der sammen med sin far, flytter fra Nordsjælland til Haslev. I nabohuset bor pigen, Sigga, sammen med sin mor. Siggas far er udstationeret i Rom. De to unge mennesker finder hurtigt sammen i et nyt og spændende venskab, og kan bl.a. dele alt det der med at være sure på de voksne. Både de fraværende og de nærværende. Huset, Elias og hans far er flyttet ind i, er et tidligere dødsbo, og Elias og Sigga kaster sig sammen over opgaven at rydde loftet i huset. Og da det jo er en kærlighedshistorie, kommer man naturligvis heller ikke uden om en spirrende forelskelse...

Af Birgitta Kristina Carlberg


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Maria Børsting Pedersen forlader Haslev-Faxe Posten
- På flugt gennem krigshærget Polen og Tyskland
- HTT-klubmestre 2020
- Kimmie fejres på fredag
- Aktivt halvår i Kunstklubben Faxe
- Der lukkes for vandet
- Så er det ud i bølgerne - der er vinterbadefestival
- Byd på en svæveflyvetur, frokost med borgmesteren og en tur i skovtårnet
- To gode shows i Karise indenfor fem dage
- Verdensstjerne giver koncert i Haslev
- Lokalt rengøringsfirma vil gøre en forskel
- Brygmesteren fortæller om den gode øl
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst