Kommunal dagpleje - også i Karise

Torsdag 14. november 2019 kl. 10:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kommunal dagpleje  - også i Karise
Indlæg af:
Marianne Ørgaard, Borgerlisten (L) - 1. Viceborgmester.
Medlem af Børn & Læringsudvalget.


Faxe kommune har et bredt tilbud om børnepasning i hele kommunen. Vi giver, og skal efter min opfattelse give, tilbud om et varieret pasningstilbud. Det vil sige et tilbud, til forældrene om valget mellem Vuggestue og Kommunal Dagpleje.
Desværre ser det lige nu ud til at vi er ved at nedlægge tilbuddet om kommunal Dagpleje i lokalområdet Karise.

Efter min opfattelse er det et problem der har været længe undervejs. Da det forrige byråd valgte at nedlægge gæstedagplejen i Karise, for derefter at oprette et gæstedagplejetilbud i Dalby opstod problematiken.

Forældrene fra Karise skulle nu aflevere og afhente deres børn en dag om ugen i Dalby. Det kunne umiddelbart syntes som et mindre problem, men rigtig mange borgere i Karise benytter offentligt transport til og fra arbejde. Karise er en stationsby og kan netop derfor tiltrække børnefamilier.

Boligpriserne er rimelige og transportmulighederne er fine, når trafikken går mod nord. Til gengæld er det nærmest umuligt at komme på tværs af kommunen.

På den baggrund er den kommunale Dagpleje pludselig ikke længere en attraktivt mulighed. Ønsker man som forældre Dagpleje, er man nu nærmest henvist til at benytte en privat Dagpleje.

Problemet er ikke blevet mindre af, at vi nu har flyttet gæstedagplejen til Faxe by, nærmere betegnet til Rolloskolen.

Borgerlisten finder det er godt med et varieret pasningstilbud. Det vil sige et valg mellem Vuggestue, kommunal Dagpleje og privat Dagpleje.

Pr. 1. januar er der i Karise kun en kommunal Dagpleje tilbage. Og hermed eksistere der ikke længere et reelt valgtilbud til forældrene.

På Børn & Læringsudvalget møde den 30/10-19 havde jeg på den baggrund dette punkt på dagsordnen:

„103. Marianne Ørgaard, Borgerlisten (L) ser med stor bekymring på de, efterhånden mange henvendelser, udvalget har modtaget fra forældre vedrørende dagplejesituationen i Faxe kommune. Og ønsker derfor sagen behandlet i udvalget.

Beslutning; Der fremlægges en sag om dagplejen til januarmødet (den 22/1-20), indeholdende serviceniveau, udfordringer og muligheder i dagplejen”.

Hvis forældrene i lokalområdet Karise ønsker at opretholde et kvalificeret pasningstilbud indenfor den kommunale Dagpleje, er min opfordring at I skriver jeres børn op på ventelisten.

Det ER og SKAL være muligt at få sit barn skrevet op, desto flere der står på ventelisten desto nemmere bliver det at bevare et kommunalt pasningstilbud.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Konservative vil fremrykke ny svømmehal i Haslev
- Spørgsmål til Tuekær om støjgener ved Jomfruens Egede
- Kulturelt rejsebrev nr. 2
- Tak til Hylleholt Kirke
- Prioritering af ældreplejen
- Kommunikation er noget svært noget...
- Ældreområdet: Bruger vi for lidt eller for meget?
- „Hold jeres kæft”
- Nye Borgerlige vil ikke med i valgforbund
- Stryg regnbueflaget og lad Dannebrog vaje
- Bekymring omkring støjvold ved Nielstrup
- Østbanen er reddet
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst