Ole Vinther fra Terslev forstår at skabe hits

Mandag 11. november 2019 kl. 10:14

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ole Vinther fra Terslev  forstår at skabe hits
Ole Vinther i sit hyggelige hjem i Terslev

Ole Vinther fra Terslev  forstår at skabe hits
Officielt foto af Ole Vinther
Ole Vinther på 68 år, har spillet musik nærmest hele sit liv, og det første band han spillede i - et rockband - var da han gik på Bavneskolen i Dalby.

I 1999 udgav han sin første cd „Bare du vidste” og den var på Dansktoppen i syv uger, men herefter var der lidt stille omkring Ole Vinther. Det er der ikke mere, for i 2017 blev han landskendt med „Her i mit sommerhus” der også kom på Dansktoppen - på førstepladsen.

Sangen blev til på en lidt trist måde, for Ole brækkede hånden, der opstod komplikationer som følge af fejloperationer, og han kunne derfor ikke spille guitar. Det blev han utroligt ked af, men ophold i sommerhuset på Møn, var med til at give Oles humør et tak opad - deraf titlen på „Her i mit sommerhus”.

Nummeret blev en stor succes - og det gjorde „Kvinden i mit liv” der udkom året efter også. En sang som betyder meget for Ole, for den handler selvfølgelig om hans kone Anne.

Det var altså en kærlighedserklæring, og det må man også sige at hans seneste nummer også er. „Kærlighed til livet” hedder den - og den har været på Dansktoppen i ikke mindre end 15 uger. Heraf de syv som nummer et.

Succesen med sangene har også betydet at Ole Vinther flere gange har optrådt i Dansktoppen på DK4 - et program der sendes hver lørdag, og med genudsendelser i løbet af ugen.

Lige nu arbejder Ole med to nye sange, men hvad det er for sange, får vi ikke at vide lige nu - men det er noget rigtig godt der er på vej, forsikrer han.

De seneste 38 år har Ole Vinther boet i Terslev sammen med sin kone Anne, der er familieterapeut og stadig aktiv på arbejdsmarkedet.

Ole, derimod, er pensionist. Han er oprindeligt uddannet smed, men fik senere en uddannelse som pædagog, og har blandt andet arbejdet på fritidshjem og på Stevnsfortet, der er en institution for unge med alvorlige problemer.

Man kan lytte til Ole Vinthers sange på mange forskellige platforme - musikstreamingstejenester såvel som youtube, og hvis man ønsker at hyre ham til et arrangement, så griber man bare telefonen - taster 2539 0707, og så får man Ole i røret...

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fem murere udvises efter kontrolaktion i Haslev
- Tak til hjemmeplejen
- Dukkede op i lejlighed og krævede penge
- Politiet advarer ældre borgere
- Fandt større mængde amfetamin i fryser
- Kvinde franarret penge
- Går en tur og ta’r en snak med greven og Stauning
- Padle Boards er skyld i mange redningsaktioner
- Så er der igen Rivierafest i Faxe Ladeplads
- Intet kørekort, påvirket af hash og skunk i bilen
- To butikstyve anholdt i Haslev
- Husmødre på sommertur til forsorgsmuseet i Svendborg
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst