Skolebyen i det grønne lukker

Onsdag 6. november 2019 kl. 13:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Skolebyen i det grønne lukker
Indlæg af:
Henrik Pommergaard Hansen
Nielstrupvej 34
4690 Haslev


Det er med stort vemod, at vi konstaterer at håndværkerhøjskolen ser ud til at lukke og slukke, som én i en række af skoler der er forsvundet fra Haslev igennem de senere år.

Sagen kort: Det er på tale at bygge op til 130 boliger i parken og i selve bygningerne på Håndværkerhøjskolen, derved forsvinder et vartegn, hvor rigtig mange mennesker har haft deres gang igennem årerne. Nu risikerer man, for hurtig vindings skyld, at der bygges socialt boligbyggeri, med hvad der deraf følger.

Man kunne fra kommunens side, økonomisk hjælpe de virksomme kræfter (læs William Markussen m.fl.) der kæmper for skolens overlevelse, men mangler 15 millioner kroner for at det kan lade sig gøre. Det ville give måske 15-20 nye arbejdspladser på skolen, og en masse afledt handel mv. fra næsten voksne elever, det trænger Haslevs bymidte og de små butikker i den grad til.

De 15 millioner skal kommunen alligevel finde når der skal laves ny infrastruktur ned over „skoleengen”, for at kunne klare de trafikale forhold, det kan Skolegade jo ikke holde til. Jeg tænker også der er mange der er glade for det rekreative område med fårene osv. hvorfor skal det spoleres/skæmmes af nye veje igennem mose/engområdet?

Skolerne og vores børns uddannelse er vores allesammens fremtid og „motoreren” i vores samfund, lad være med at pille ved dem, men styrk dem – vi har brug for det nu mere end nogensinde!

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Til Brian og Jette, Mesterbageren
- Mesterbageren vil bare høre andres mening...
- Borgerforslag - bør antallet ikke være mindre?
- Super butik, men...
- Kvalitet i sagsbehandlingen
- Hold nu toget på skinner
- Vi skal have skinner og tog på Østbanen
- Faxe Kommune bør ikke være reguleret af boligloven
- Konservative: Østbanen skal være traditionelt tog
- Så kom bussen på banen igen - Østbanebussen...
- Enhedslisten siger nej til busser i stedet for tog
- Er Østbanen på vej i den politiske syltekrukke?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst