Venstre: Kampen Østbanen tager vi på Christiansborg

Onsdag 6. november 2019 kl. 13:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Venstre: Kampen Østbanen tager vi på Christiansborg
Indlæg af:
Anette Mortensen (V)
borgmester Stevns Kommune

Ole Vive (V)
borgmester Faxe Kommune

Ken Kristensen (V)
gruppeformand Køge Kommune


Østbanen skal selvfølgelig ikke nedlægges. Den skal naturligvis styrkes og gøres endnu bedre og miljøvenlig, end den er i dag. I Venstre på Stevns, Faxe og Køge er vi bevidste om vigtigheden af Østbanen og dens funktion som en togbane med de fordele, som det giver. Hurtigere rejsetid, eget skinnenet uden anden trafik, plads til flere passagerer og god mulighed for hurtig omskiftning ved Køge eller andre stationer.

Det er vigtigt, at forbindelsen til Stevns og Faxe gøres hurtigere og mere smidig end i dag. Fremtidens omfartsvej til Stevns-området samt et skinnenet i topklasse er den rigtige vej at gå - både af hensyn til de mange daglige pendlere, men også af hensyn til turisme og erhvervsdelen i området.

Når det er sagt, er det naturligvis altid sundt, når noget trænger til udskiftning, at tage debatten om, hvilke muligheder der foreligger. Debatter bakker vi op om, da de er sunde og gør os alle klogere. Udskiftningen af skinnenettet er en bekostelig affære, og regionens midler rækker ikke til denne manøvre.

I Venstre på Stevns, Faxe og Køge mener vi, at kampen skal tages på Christiansborg. Den kamp skal vindes ved fælles front, således Østbanen til stadighed kan fungere som én af transportårerne mellem Stevns-området og resten af Sjælland. Men kun ved debat bliver vi klogere og mere vidende.

Østbanens berettigelse har ikke ændret sig siden dens opstart i år 1879. Snarere tværtimod er behovet blevet større end nogensinde.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Ingen discountløsninger på Østbanen
- Glad jazzaften i Ældresagen i Haslev
- Babettes gæstebud i Familie og Samfund
- Generalforsamling og indlæg af ung hjertesyg
- Lokalt Folketingsmedlem glad for flere penge til børn
- Ministeren: BRT bliver dyrere end nye skinner
- Bier i undervisningen på Lindersvold
- Koncert i valsetakt
- Madsynergi åbner café i Faxe Ladeplads
- Gå i skole hjemme via Skolen Online
- Samtalegudstjeneste og fællesspisning i Freerslev
- Brian fra OptikGalleriet på brilletur til Gambia
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst