Stort maleri afsløret på Østsjællands Museum

Tirsdag 5. november 2019 kl. 09:10

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Så er det nu - maleriet afsløres

Der var ikke vin eller champagne i glassene eller små fancy kanapéer på fadene, men juice og flødeboller, da et stort maleri blev afsløret på Østsjællands Museum i Faxe i onsdags.

Og det var der en god grund til, for kunstnerne bag det store maleri var elever fra 5.B på Rolloskolen - hvis nærmeste nabo netop er det nye Østsjællands Museum på Rådhusvej 2 i Faxe.

Carsten Niss, leder af skoletjenesten på Østsjællands Museum, og iøvrigt tidligere lærer på Rolloskolen, bød velkommen til afsløringen og takkede eleverne for det flotte maleri, som alle andre lidt efter fik lov at se.

Og det var et flot maleri der blev afsløret. Et maleri der er et bud på hvordan havbunden så ud for sådan cirka 63 millioner år siden.

Sebastian og Natacha fortalte Haslev-Faxe Posten, at de startede på projektet i foråret, da de gik i 4. klasse. Her havde de nogle timer med Carsten Niss, så de fik at vide hvilke dyr og koraller man kunne opleve i havet den gang - for det skulle jo være helt realistisk.

Og så gik de ellers i gang med det langvarige projekt sammen med deres lærer Helene Turner. På maleriet finder man mange koraller, forskellige dyr, så som fisk og muslinger, en enkelt skildpadde, en haj - ligesom et drabeligt gab fra en krokodille lige stikker hovedet ind i billedet.

Selv om maleriet nu er færdigt, og fremover hænger i skoletjenestens lokale ud mod Ny Strandvej, er forløbet med Carsten Niss ikke slut. Til foråret skal de med han en tur ned i kalkbruddet, for at se om de kan finde nogle af de dyr de har malet - eller rettere fossiler af dyrene. Og hvem ved, måske finder de noget der kan udstilles på Geomuseum Faxe.

Af Torkild Svane Kraft© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politisk enighed om optursforslag
- Og de nominerede er...
- OL-svømmer Julie Kepp besøgte Haslev
- SF inviterer til dialogmøde om Østbanens fremtid
- Kan politiet lave fartkontrol om aftenen? Ja!
- På kanten af livet - foredrag med Per Larsen
- Julehygge i Karise
- Lyden der forsvandt
- Netværk for hjertesyge er en stor hjælp
- Små heste kan også dyrke sport - kom selv og se...
- Skovly Plante Deko - når du skal pynte op til jul
- Målet om at vinde VM er rykket nærmere for Kenneth
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst