Hjertets forvandling - du kan påvirke din livskvalitet

Tirsdag 5. november 2019 kl. 08:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hjertets forvandling - du kan påvirke din livskvalitet
Anne Holde har netop udgivet „Hjertets forvandling” - en bog om alternative metoder til et bedre liv trods sclerose

Hjertets forvandling: Sådan hedder en ny bog der netop er udkommet. En bog skrevet af Anne Birgitta Holde, der bor i Kongsted, er socialrådgiver og arbejder som familierådgiver i Faxe Kommune.

Bogens titel er meget rammende, for man må sige at Anne har været gennem noget af en forvandling i sit liv. I 2010 fik hun konstateret sclerose, og havde det skidt - både fysisk og psykisk. Det er ikke en rar diagnose at få, selvom hendes sclerose „kun” er det man kalder primært progressiv.

De første mange år var Anne Holdes fysiske tilstand meget alvorlig. Hun kunne blandt andet næsten ikke gå. At forcere nogle få trappetrin var næsten uoverkommeligt, og at gå fra den ene vejside til den anden, var nærmest umulig.
Men møder man Anne Holde i dag - og det kan sagtens være på cykel - kan man slet ikke fornemme at hun har sclerose, eller at der overhovedet skulle være noget som helst i vejen med hende.

Hun virker fuldstændig frisk, og fortæller at hun nærmest ingen symptomer har, også selv om hun ikke får medicin. Men sådan har det altså ikke været hele tiden. Der har bestemt været perioder, hvor hun har sat sig i et hjørne og ladet tårerne trille, og syntes det hele var uudholdeligt.

Et vendepunkt

Vendepunktet kom da Anne begyndte at tænke holistisk - altså tænke på at det hele hænger sammen. Det fysiske, det psykiske og det åndelige. Intet kan stå alene, og får man „fat i” det hele menneske, kan man ændre tankegangen, er der håb om forandringer.

Det var hvad der skete for bogens forfatter. Hun begyndte at tænke og handle holistisk. Det har blandt andet betydet at hun har været på et spirituelt kursus, hun har erhvervet sig kendskab til nye fødevarer, har lært mindfulness, ligeom hun har trænet mentalt, åndeligt, psykisk og fysisk og derved genfundet balancen.

En balance der har betydet, at hun nærmest ingen gener har ved sclerosen, og hvordna det er lykkedes, er det hun beskriver i bogen „Hjertets forvandling” - der har undertitlen „Tårnenes vækkeur”.

At Anne Holde har fundet sin vej til et bedre liv, betyder ikke at hun afviser andre metoder, så som medicin, men hun mener der er alternativer - eller supplementer. Og det gælder ikke „kun” i forbindelse med sclerose. Metoden vil også kunne gavne mennesker med kræft, psykiske lidelser og stress.

„Hjertets forvandling” kan bestilles i alle boghandler - og hvis man vil møde forfatteren så kommer hun på besøg i Boghuset i Faxe fredag den 22. november fra kl. 14 - og i Haslev Boghandel fredag den 13. december også fra kl. 14.


Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Ingen discountløsninger på Østbanen
- Glad jazzaften i Ældresagen i Haslev
- Babettes gæstebud i Familie og Samfund
- Generalforsamling og indlæg af ung hjertesyg
- Lokalt Folketingsmedlem glad for flere penge til børn
- Ministeren: BRT bliver dyrere end nye skinner
- Bier i undervisningen på Lindersvold
- Koncert i valsetakt
- Madsynergi åbner café i Faxe Ladeplads
- Gå i skole hjemme via Skolen Online
- Samtalegudstjeneste og fællesspisning i Freerslev
- Brian fra OptikGalleriet på brilletur til Gambia
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst