Haslev-elever medvirker i ny Far til Fire-film

Onsdag 30. oktober 2019 kl. 08:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

M-klassen er klar til optagelse

Når Far til Fire og vikingerne kan ses på det hvide lærred i landets biografer, er det med medvirken af elever i M-klassen på Sofiendalskolen.

Allerede i maj måned blev klassen inviteret af Martin Miehe-Renard, til at deltage i den kommende Far til Fire film. Det eneste klassen ikke vidste var datoen, den blev først bestemt i september.

Eleverne har i kristendom arbejdet med Den nordiske Mytologi, i historie har de arbejdet med vikingetiden og i håndværk og design har de syet deres egne strudhætter, der skulle bruges som en del af deres kostume.

- Vi tog afsted mod Faaborg fra Sofiendalskolen kl. 5.00 mandag morgen og var hjemme igen kl. 21.45, fortæller lærer Pernille Børsting.

Det var en fantastisk dag, som startede med at vente i et telt, der gav ly for regnen i hele to timer.

Som statist og skuespiller er der meget ventetid. Noget af ventetiden blev brugt på at finde flotte kostumer, som passede til elevernes strudhætter.

Martin Miehe-Renard fortalte, hvad filmen handler om, og hvilke scener der skulle optages med eleverne, samt hvad de skulle gøre.

- Bagefter blev vi kaldt ud til settet, som foregik ved kanten af en sø. Her fik eleverne lov til at komme ind bag kameraet. De så monitorer som viste kameraernes optagelser, selvom man stod 50 meter væk, beretter Pernille Børsting.

Her fik eleverne et indblik i, hvor meget der skal til for at lave en film. Nu blev det så tid til at eleverne skulle med på optagelserne.

De blev instrueret i, hvor de skulle stå, og hvad de skulle gøre og råbe.
Eleverne opdagede også at selvom de ikke følte de var direkte på, så kunne Martin se, hvis der var en statist som gabte, kløede sig eller andet som ikke skulle med på filmen...

Hver scene blev optaget flere gange og fra flere vinkler. Så tiden føltes lidt lang i støvregnen, men eleverne viste stor tålmodighed.

Da sidste scene kom i kassen, var det tid til at køre hjemad igen efter en meget lang og oplevelsesrig dag.

- Der er lang tid til næste efterårsferie, hvor filmen har premiere, og vi håber mange skal ind og at se Haslevs nye stjernestatister, slutter Pernille Børsting.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Ingen discountløsninger på Østbanen
- Glad jazzaften i Ældresagen i Haslev
- Babettes gæstebud i Familie og Samfund
- Generalforsamling og indlæg af ung hjertesyg
- Lokalt Folketingsmedlem glad for flere penge til børn
- Ministeren: BRT bliver dyrere end nye skinner
- Bier i undervisningen på Lindersvold
- Koncert i valsetakt
- Madsynergi åbner café i Faxe Ladeplads
- Gå i skole hjemme via Skolen Online
- Samtalegudstjeneste og fællesspisning i Freerslev
- Brian fra OptikGalleriet på brilletur til Gambia
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst