Kan Lise Lotte overleve en måned på Stillehavsø?

Mandag 14. oktober 2019 kl. 13:51

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kan Lise Lotte overleve en måned på Stillehavsø?
Lise Lotte Christensen - midt i billedet - på den første dag på Øen. Foto: Metronome Productions

„Øen - en ny begyndelse” er et nyt socialt eksperiment, der undersøger mennesket og fællesskabet, når det kommer under pres.

For hvad sker der, når 14 helt almindelige danskere fratages det moderne livs bekvemmeligheder og skal leve på en ø uden civilisation i Stillehavet? Det får man at se i det kommende program på DR1, der har premiere torsdag den 17. oktober.

En af deltagerne er 49-årige Lise Lotte Christensen, der bor på Villa Gallinavej mellem Haslev og Toksværd. Hun er født og opvokset i Faxe. Hun arbejder som adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub og er cheftræner for Servicehunde til handicappede.

Hvordan det så er gået med Lise Lotte og de øvrige 13 deltagere, kan vi ikke afsløre her, men hun fortæller at det var en kæmpestor oplevelse - og meget hårdt.

Mange har sikkert leget med tanken om at havne på en øde ø - og det er altså blevet virkeligheden for de 14 deltagere. Et eventyr der viste sig at blive en hårdere opgave end de kunne forestille sig, når først hverdagen meldte sig.

Gruppen efterlades alene på den øde ø kun med vand nok til at klare sig i et døgn - resten er op til dem. De skal herfra i fællesskab finde ly, vand og føde og klare sig selv i en måned.

Jan Lagermand Lundme, der er redaktør for „Øen - en ny begyndelse”, fortæller om programmet:

- Vi vil gerne undersøge, hvad der sker, når vi mister alt det, som vi er så vant til i vores danske samfund. Det er en enestående mulighed for at få indblik i, hvordan det moderne menneske reagerer, når det får muligheden for at opbygge et nyt samfund fra bunden.

- Hvor vi i ’Alene i vildmarken’ har fokus på individet, har vi her fokus på fællesskabet. Vi går efter gruppens snak og refleksion om livet, og hvordan vi har valgt at leve i denne tid. På øen handler det ikke om at konkurrere, men om at holde sammen og indgå i et fællesskab, slutter Jan lagermann Lundme.

„Øen - en ny begyndelse” vises otte torsdage på DR1.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Bier i undervisningen på Lindersvold
- Koncert i valsetakt
- Madsynergi åbner café i Faxe Ladeplads
- Gå i skole hjemme via Skolen Online
- Samtalegudstjeneste og fællesspisning i Freerslev
- Brian fra OptikGalleriet på brilletur til Gambia
- Foredrag med Tor Nørretranders og middag fra Mad Synergi
- Vil du cykle penge ind til din forening?
- Litteratur, præst og Tintin
- Hør Peter Vesth i Huset40
- Spioner iblandt os - hvad gør en person til spion?
- Marc - ny frisør hos Team Leonardo i Faxe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst