Kan fremtidige generationer brødføde sig selv?

Tirsdag 15. oktober 2019 kl. 08:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kan fremtidige generationer brødføde sig selv?
Per Pinstrup Andersen
Vi taler alle om klima, men Per Pinstrup-Andersen taler om mad den 5. november kl. 19.00 i Posthuset, Rønnedevej 4, Faxe.

Røde Kors inviterer ikke til bagedyst, men inviterer til gratis foredrag om et af menneskehedens mest presserende problemer. ”Den globale fødevaresituation.”

Røde Kors har været heldig at få en af verdens største kapaciteter inden for sult og ernæring til at komme og tale om mad.

800 millioner mennesker i verden får ikke den mad, de har brug for, og en fjerdedel af jordens befolkning får ikke de basale-ste næringsstoffer; det problem vil Røde Kors gerne være med til at løse. Per Pinstrup-Andersen vil uden tvivl inspirere til at tænke nyt og minde om, at hverken sult eller underernæring er en naturlov. Det er resultat af manglende vilje til at gøre det nødvendige.

Per Pinstrup-Andersen er vokset op i Nordjylland, som 14-årig fik han arbejde som landbrugsmedhjælper, kom på Landbohøjskole i København og blev færdig som landbrugsøkonom som 26-årig. Lige siden har Per Pinstrup-Andersen stort set forsket og arbejdet i USA. Først gennem 17 år ved IFPRI, Det Internationale Forskningsinstitut for Fødevarepolitik, hvor han var generaldirektør fra 1992-2002. Siden som professor ved Cornell Universitetet og professor ved Københavns Universitet.

Der er stort set ikke den pris eller anerkendelse, som Pinstrup-Andersen ikke har høstet inden for sit felt med Verdensfødevareprisen i 2001 og Rosenkjærprisen som et par af højdepunkterne.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst