Ny café i Faxe

Tirsdag 15. oktober 2019 kl. 09:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ny café i Faxe
Majbritt Helletoft og Isabell Kruhøffer åbner Vores Café i Faxe

BEMÆRK RETTET DATO: Mandag den 21.oktober åbner dørene til Vores Café på Torvegade 7A i Faxe. Caféen åbnes af de to lokale piger, Majbritt Helletoft og Isabell Kruhøffer.

Majbritt og Isabell har været veninder over 20 år, og det er en mangeårig drøm, der med åbningen af caféen går i opfyldelse.

- Vi har altid snakket om at åbne en café, når vi bliver gamle, fortæller Majbritt.
- Ikke dermed sagt at vi nu er gamle, griner Isabell.

- Men da muligheden for at overtage caféen her bød sig, sprang vi ud i det. Vi er begge i starten af 40’erne, vi har to børn hver, der alle er ved at være store, så det virkede som et rigtig godt tidspunkt at slå til, fortsætter Isabell.

Majbritt er født og opvokset i Faxe Ladeplads. Hun er uddannet bager, og har tidligere arbejdet i Delikatessen hos Villy i Euro Spar i Faxe Ladeplads. Derudover har hun været ansat i caféen i Harekær Golf Club og hos Madame Eclair i Køge.

Isabell kommer fra Sverige, men har boet i Danmark hele sit voksne liv. Hun har arbejdet som pædagog inden for specialområdet, men har brugt rigtig meget af sin fritid på at bage brød og kager.

Dansk og svensk bagværk
Menukortet i Vores Café kommer til at blive en god blaning af dansk og svensk bagværk. Af det svenske vil man i sæsonen bl.a. kunne finde kanelbullar, semlor og lussekatter, der for det to førstnævnes vedkommende kan sammenlignes med de danske kanelsnegle og fastelavnsboller, mens lussekatter på dansk ville hedde Luciabrød og er små sirligt snoede safranboller, der spises i julemåneden.

Derudover kan man bla. købe smørrebrød og lidt forskellige salater, ligesom der er planer om en dagens ret om aftenen.

Livemusik
I forbindelse med overtagelsen har caféens lokaler skiftet udseende, der er blevet malet og indkøbt hyggesofa og barstole.

- Vi vil gerne skabe en hyggelig café med en lækker afslappet stemning. En café, der kan være med til at skabe liv i byen for både unge og ældre, siger Majbritt.
Den hyggelige caféstemning vil fremadrettet også blive tilført af livemsuik på udvalgte aftener.

Vores Café vil have åbent mandag - fredag fra 10.00 - 20.00 og fra 9.00 - 14.00 om lørdagen. Hele julemåneden vil der også være søndagsåbent. På åbningsdagen den 21. oktober vil der være minimuffins, lagkage og lidt at drikke til alle de besøgende.

Af Birgitta Kristina Carlberg

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Glæde over ny kunststofbane
- Redningsbåden rykkede ud på Faxe Bugt
- HeroldWolterHerold sørger igen for strandstole
- Emma blev den første HF-student i Faxe
- Formel 4 mesterskab: Noah på podiet i Spanien
- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre