Klassisk koncert på Sofiendalskolen

Mandag 7. oktober 2019 kl. 10:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Klassisk koncert på Sofiendalskolen
haslev: Torsdag den 10. oktober 2019 kl. 19.30 kan man opleve Canta Køge på Sofiendalskolen i Haslev. Her vil de opføre den ene af i alt tre koncerter.

Canta Køge er et stort projekt med kor og orkester som hvert år opfører et større klassisk værk. I 2019 med deltagelse af 110 sangere og 45 musikere, der skal opføre Antonin Dvorak´s ”Stabat Mater.

Jesper Grove Jørgensen dirigerer Dvorak´s ”Stabat Mater” - og solister er Nina Bols Lundgren, sopran – Anne Brandt, alt – Thomas Koppel, tenor - Simon Schelling, bas. Canta er hjemmehørende under Køge Musikaftenskole, og sangere og musikere kommer fra et stort geografisk område der rækker fra Vordingborg til Stor-
københavn.

Canta startede i 2008 som et tilbud om at lave et „sommerkor” – som indøvede et større klassisk værk hen over sommeren og gav 3 koncerter i efteråret.

Der var så stor interesse for dette tiltag, at man året efter gentog det med et nyt værk og sådan er det gået slag i slag lige siden - med værker af bl.a. Mozart, Beethoven, Haydn, Gade, Brahms, Puccini og Fauré. I 2014 besluttede koret at forsøge at samle sit ”eget” orkester. Det lykkedes, og i dag findes et orkester på ca. 45 musikere som samles hvert år og spiller til de tre koncerter.

Mange af musikerne deltager år efter år og er en blanding af professionelle og dygtige amatører. Der tages entre til koncerten.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst