Spændende efterårsferie på Østsjællands Museum

Tirsdag 8. oktober 2019 kl. 08:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Spændende efterårsferie på Østsjællands Museum
Faxe: I forbindelse med flytningen af Haslev Museum er ikke mindre end 50 flyttekasser genopdaget i et magasin og skal for første gang se dagens lys i efterårsferien på Østsjællands Museum.

De genfundne kasser er alle fyldte med hidtil ukendte museumsgenstande, som bliver afsløret mandag til fredag kl. 12-15 i efterårsferien. Til formålet er der oprettet et åbent værksted, hvor gæsterne følger museumsinspektør Berit Stages arbejde med genstandene.

Mandag til fredag i efterårsferien kan du få et sjældent indblik i museumsarbejdet fra indsamling til udstilling. Østsjællands Museum tager dig hele vejen med og viser en genstandshåndtering på fornemste vis. Det sker i den nye kulturhistoriske udstilling på Rådhusvej 2 i Faxe

Du bliver den første til at se indholdet i kasserne. Berit Stage, der har genopdaget kasserne, har endnu ikke selv undersøgt indholdet.

- Jeg er helt utrolig spændt over indholdet. Det her er en unik mulighed for at dele den interesse, der ligger i indsamling af genstande, sammen med gæsterne. Jeg ved endnu ikke hvilke museumsskatte kasserne gemmer på. Den overraskelse deler jeg med de gæster der besøger museet, siger Berit Stage, museumsinspektør Østsjællands Museum.

Fakse Rådhus i LEGO
Der skal bruges ca. 3.700 klodser og godt 1 måned for at planlægge og bygge det oprindelige Fakse Rådhus i en tro LEGO-model. LEGO-bygningen afsløres allerede lørdag den 12. oktober kl. 11.00. Museet har fået en ægte LEGO-entusiast til at genskabe det gamle rådhus i en tro LEGO-kopi, hvor der er taget højde for alle detaljer med udgangspunkt i de oprindelige arkitekttegninger. Byggeriet af LEGO-modellen bliver vist på en kort film, hvor modelbyggeren fortæller om arbejdet.

LEGO-konkurrence for de mindste
Østsjællands Museum har stillet LEGO klodserne frem og alle børn kan deltage i konkurrencen om at bygge den mest fantasifulde LEGO-model. Hver figur bliver fotograferet og lagt på Instagram og vinderen udtrækkes af museet. Præmien er et flot LEGO Creator hus til en værdi af 749,-

Lego-konkurrencen foregår hele efterårsferien fra lørdag den 12. oktober til søndag den 20. oktober. Der tages entré.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politisk enighed om optursforslag
- Og de nominerede er...
- OL-svømmer Julie Kepp besøgte Haslev
- SF inviterer til dialogmøde om Østbanens fremtid
- Kan politiet lave fartkontrol om aftenen? Ja!
- På kanten af livet - foredrag med Per Larsen
- Julehygge i Karise
- Lyden der forsvandt
- Netværk for hjertesyge er en stor hjælp
- Små heste kan også dyrke sport - kom selv og se...
- Skovly Plante Deko - når du skal pynte op til jul
- Målet om at vinde VM er rykket nærmere for Kenneth
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst