Litteraturcafé om den vestindiske løgn

Mandag 7. oktober 2019 kl. 10:30

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Litteraturcafé om den vestindiske løgn
Forfatter Mich Vraa

haslev: Fredag d. 11. oktober kl. 19.30 indledes sæsonen i Haslev Kirkes Litteraturcafé med et stykke betændt historie: Dansk Vestindien.

Journalist Mich Vraa har skrevet en prisbelønnet trilogi, Haabet, Peters kærlighed og Faith, med baggrund i dette mørke kapitel af Danmarkshistorien, hvor vi udfoldede os som kolonimagter. Mich Vraa besøger denne aften litteraturcafeen og giver i sit foredrag et indblik i bøgerne, ligesom han vil fortælle om sin research- og skriveproces og om Dansk Vestindiens historie.

Han har forsøgt at holde sig tæt til de historiske kilder, men alligevel virker fortællingerne meget stærke, måske fordi danskerne har haft et urealistisk billede af egen rolle som slavemagt. F.eks.:

“Hesselberg gik til smeden i Christianssted og fik fremstillet nogle bure af smedet jern. Deres størrelse var således, at hvis man spærrede en mand inde i et af dem, ville han hverken kunne sidde eller ligge; han ville ikke kunne finde hvile på de grove jernstænger, ville ikke kunne strække sin forpinte krop. Og han ville ikke få noget at spise. Lidt at drikke, måske, ligesom Kristus med eddikesvampen, blot for at trække pinen ud. Her skulle han dø. Under den brændende sol.” – Uddrag af ”Haabet”.

I løbet af aftenen – med disse stærke fortællinger – vil der være en pause med traktement, bestående af brød, pølse, ost, vin og kaffe. Derefter glider aftenen videre i spørgsmål og debat. Arrangementet finder sted i Kirkehuset, Kirkepladsen 1 A, Haslev.

Enhver er velkommen til at deltage, og det er ingen forudsætning, at man har læst forud for aftenen.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Europas historie - kommer det mig ved?
- Regn og kulde generede ikke Faxes friske børn
- Er det slut med at se fodbold på dit fjernsyn?
- En aften i duftens tegn
- Ny café i Faxe
- Plej parforholdet
- Kan fremtidige generationer brødføde sig selv?
- Søndags-matiné i Huset
- Hvor mænd mødes
- Samler på glade patienter
- Alle partier står bag Faxe Kommunes budget
- Kan Lise Lotte overleve en måned på Stillehavsø?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst