Fantastisk - her er blå himmel og frisk luft

Tirsdag 1. oktober 2019 kl. 08:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fantastisk - her er blå himmel og frisk luft
Ole Vive fortæller om hvordan en kommune fungerer

Fantastisk - her er blå himmel og frisk luft
Aastha har boet hos Maria under opholdet i Haslev
Indisk besøg: Der er to ting som Aastha Gupta finder meget anderledes, fra New Delhi hvor hun bor, og til Haslev, hvor hun netop har været på besøg - og det er at hun i Haslev kan se en blå himmel, og den luft hun trækker ind er helt ren.

Det er ting som vi jo ellers ikke tænker over, men den blå himmel og den friske luft, var det første hun fremhævede, da avisen spurgte hvordan det var at være på besøg i Haslev. For i New Delhi er der så forurenet at man sjældent ser himlen...

Aastha ankom til Haslev torsdag i forrige uge sammen med otte andre elever, en lærer og skoleinspektøren fra General Raj’s School i New Delhi - og eleverne har under hele forløbet været indkvarteret hos elever fra Nordskovskolen, mens lærer og inspektør har overnattet på Emmaus.

General Raj’s School er, ligesom 80% af skolerne i Indien, en privatskole - og denne skole er for det man vil betegne som for det bedre borgerskabs børn.

Det er anden gang elever fra General Raj’s School har besøgt Nordskovskolen, og kontakten kom i stand da Helene Tind, lærer på Nordskovskolen var til en lærerkonference i Sofia for tre år siden.

Her blev de to skoler enige om at elever fra de to skoler skulle skrive til hinanden, så de på en praktisk måde kunne finde ud af at det faktisk er en god idé at kunne begå sig på engelsk.

Den kontakt blev så til et besøg sidste år, og endnu et i år.

Aastha boede alle dagene hos Maria Slundt der går i 8. klasse. Det har de begge to været glade for - og lært meget af. Ikke mindst har Ææsbha lært om dansk kultur, og den underlige mad vi spiser... Men der smager nu meget godt, siger hun med et smil.

Besøgte borgmesteren
Selv om de indiske elever har opholdt sig mange dage i Danmark, har der været et stramt program. De har selvfølgelig været med til en helt almindelig skoledag, så de kunne opleve sådan en i Danmark.

Men der har også været tid til besøg i København, på Stevns Klint og i Faxe Kalkbrud, ligesom man besøgte Haslev Kirke, for at høre om hvilken religion der har præget Danmark i mange hundrede år.

Og onsdag var elever og lærere fra General Raj’s School, og de Haslev-elever som de bor hos, på besøg i byrådssalen i Haslev.

Her var det borgmester Ole Vive der tog imod, og fortalte om hvordan en kommune fungerer, hvilke opgaver man løser, og om det politiske system vi har i Danmark - et system hvor man sagtens kan være uenige, men alligevel hygge sig sammen over en middag, efter hvert byrådsmøde.

- Selv om vi har forskellige holdninger, kan vi godt lide hinanden, sagde Ole Vive, og tilføjede at de fleste beslutninger tages i enighed, fordi alle jo vil det bedste for kommunen.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Udstilling, bogudgivelse og farlige drømme i Haslev
- Sommervejr giver travlhed på strandene
- Musikken var for høj, så politiet tog anlægget og ringede til forældrene
- Så er det sidste chance: Bor du i Årets Landsby?
- Spøgelsesbilist blev varetægtsfængslet
- Spøgelsesbilist på motorvejen var fuld
- Mød Børns voksenvenner i Haslev Bio
- Tag på udflugt og se gamle høstmaskiner
- Længe undervejs, men nu indvies fredsrelieffet
- Forsvarsbrødrene inviterer på tur Møn og Masnedø
- "Spar på skinnerne, og giv os skilte"
- Viktor Haugshøj Jensen udstiller på Haslev Bibliotek
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst