Faxe får bundplacering i erhvervsklima

Tirsdag 10. september 2019 kl. 10:08

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe får bundplacering i erhvervsklima
Klaus Rønholt opfordrer Faxe Kommune til mere fokus på små og mellemstore virksomheder

Dansk Industri måler en gang om året kommunernes erhvervsklima, altså hvordan virksomheder opfatter sin kommunes erhvervsklima - og her har Faxe Kommune aldrig ligget godt.

Faxe har aldrig kunnet prale af at ligge godt på den landsdækkende liste - nærmere tværtimod. Sidste år skete der dog noget positivt. Faxe Kommune rykkede frem på listen - fra en 80. plads til en 63. plads.

Men i år er den helt gal. Faxe er rykket tilbage til en placering som nr. 90 ud af 93 kommuner - så det kan næsten ikke blive værre.

- Der er ingen tvivl om, at jeg er super ærgerlig over placeringen i år. Jeg havde selvfølgelig langt hellere set, at vi forsatte den positive udvikling, vi var i sidste år, i år også, men jeg må bare konstatere, at vi nu er slået tilbage til start. Vi må få snuden tilbage i sporet, for vi mener det, når vi siger, vi vil være en erhvervsvenlig kommune, siger borgmester Ole Vive (V) til Dagbladet.

Sydsjælland er ellers et af de områder i Danmark, hvor virksomhedernes tilfredshed med de lokale rammevilkår er steget mest i løbet af de seneste ti år.
- Tallene vidner om, at kommunerne lytter til virksomhedernes behov, hvilket er utroligt vigtigt både for erhvervslivet men også for de mange borgere, der hver dag går på arbejde i en sydsjællandsk virksomhed, siger formand for DI Sydsjælland Klaus Rønholt.

Særligt Næstved Kommune udmærker sig og er en af de kommuner, der har rykket allermest de seneste 10 år. I år tager kommunen et hop frem på 39 pladser. Det er en historisk god placering for kommunen, som sidste år oplevede en tilbagegang efter flere års fremgang på DI’s liste:

- Næstved har forbedret sig på en række områder herunder i forhold til sagsbehandling, infrastruktur og evne til at tiltrække og fastholde arbejdskraft. Det gavner ikke blot Næstved, men hele området, siger Klaus Rønholt.

Stevns og Vordingborg har kurs mod toppen
I Stevns og Vordingborg sender det lokale erhvervsliv også begge kommuner højere op på ranglisten. Stevns Kommune rykker fra en 70. plads til 59. plads, og Vordingborg Kommune indtager en placering som nr. 71 mod sidste års 86. plads.

- Stevns Kommune tager et stort ryk frem og løber samtidig med titlen som Danmarksmester i brug af private leverandører. Det viser, at kommunen vægter samarbejde med det private erhvervsliv højt. Vordingborg tager også et skridt frem, hvilket bl.a. skyldes fremgang på uddannelsesområdet og samarbejdet mellem skoler og virksomheder. Det vil vi bakke op om fra DI Sydsjælland, lover formanden.

Faxe rykker tilbage
I Faxe Kommune er virksomhederne blevet mindre tilfredse med det lokale erhvervsklima. Undersøgelsen viser, at kommunen er gået tilbage på listen fra nr. 63 i 2018 til nr. 90 i år:

- Faxe Kommune falder markant tilbage på ranglisten, hvilket er ærgerligt. Faxe er en god erhvervskommune, hvor virksomhederne gerne vil involveres noget mere. Vi kan se, at virksomhederne efterspørger mere og bedre dialog med politikere og embedsmænd. Jeg vil derfor gerne opfordre kommunen til at tage imod tilbuddet og gerne med mere fokus på vores mange små og mellemstore virksomheder, siger Klaus Rønholt.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Udstilling, bogudgivelse og farlige drømme i Haslev
- Sommervejr giver travlhed på strandene
- Musikken var for høj, så politiet tog anlægget og ringede til forældrene
- Så er det sidste chance: Bor du i Årets Landsby?
- Spøgelsesbilist blev varetægtsfængslet
- Spøgelsesbilist på motorvejen var fuld
- Mød Børns voksenvenner i Haslev Bio
- Tag på udflugt og se gamle høstmaskiner
- Længe undervejs, men nu indvies fredsrelieffet
- Forsvarsbrødrene inviterer på tur Møn og Masnedø
- "Spar på skinnerne, og giv os skilte"
- Viktor Haugshøj Jensen udstiller på Haslev Bibliotek
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst