Høstgudstjeneste og indvielse af dåbstræ

Tirsdag 17. september 2019 kl. 09:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Høstgudstjeneste og  indvielse af dåbstræ
Kirketjener Susanne Skjoldgaard Pedersen som dåbstræet

Høstgudstjeneste og  indvielse af dåbstræ
Dalby-Tureby Husflidsforenings lærer i billedskæring Poul Slobodziuk har været med til at lave dåbstræet
Der er høstgudstjeneste og indvielse af dåbstræ i Faxe Kirke søndag den 22. september kl. 10.30.

Igen i år vil Faxe Kirke danne ramme om en festlig og højtidelig gudstjeneste, hvor Vorherre i ord og sang takkes for liv og høst. Kirken er som sædvanlig pyntet med blomster, korn og frugt - og man synger de traditionelle høstsalmer.

Samtidig bliver Faxe Kirkes nye gyldne dåbstræ indviet, når de allerførste hjerter med september måneds dåbsbørns navne hænges på kviste og grene. Efter gudstjenesten vil der være mulighed for at tage dåbstræet i nærmere øjesyn og se de mange fine detaljer, inden der venter en auktion over høstens gaver.

Det er kirketjener Susanne Skjoldgaard Pedersen og Dalby-Tureby Husflidsforenings lærer i billedskæring, Poul Slobodziuk, der har lavet det flotte dåbstræ.

Præsten håber at se rigtig mange af sognebørnene, både store og små til søndagens gudstjeneste - og meget gerne med armene fulde af gode ting og sager fra Guds spisekammer.

Alle, der har lyst og mulighed for det, kan medbringe lidt af høstens gaver: det kan være blomster, frugt, grøntsager, brød og vin, eller hvad man nu kan finde på.

Opfindsomheden plejer at være imponerende, fortæller sognepræst Kirsten Kjær Ohms, som fortæller, at der endda kan gå budkrig i det, når der er mange, der vil sikre sig et godt glas hjemmesyltet marmelade eller en fin buket efterårsblomster. I den forbindelse minder præsten om, at det er muligt at betale med både kontanter og MobilePay.

Høstens gaver bæres ind i kirken af efterårets nye konfirmander og bagefter får konfirmanderne igen mulighed for at bruge deres armkræfter, når det hele skal bæres over vejen til Faxe Kirkes Sognehus på Præstøvej 1A, hvor der er auktion over herlighederne.

Menighedsrådet giver kaffe og kage, så der er råd til at sætte STOR pris på herlighederne. Alle indkomne beløb går ubeskåret til Faxe Kirkes Menighedspleje.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst