Oh grønne Gud

Mandag 2. september 2019 kl. 14:28

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Oh grønne Gud
Indlæg af:
Niels Østrup Olsen
Søvej 2,
Hylleholt sogn.


I disse sensommerdage har alle sognebørn i Roholte, Faxe og Hylleholt modtaget et meget smukt blad. Måske er det druknet blandt de mange gode tilbud fra Gud Mammons templer, Bilka, Jem og Fix, Rema og alle de andre, som åh så gerne vil dække dine materielle behov mod passende betaling.

Dog er dette ene blad anderledes, thi det er en hilsen fra den kirke, som du besøgte ved din dåb, konfirmation, romantiske bryllup og genser, når præsten kaster tre skefulde jord på din kiste.

Her i bladet tager præsten bladet fra munden og prædiker grøn samvittighed med både fynd og klem. Han skælder ud over al det kulstof, vi smider ud i atmosfæren, når vi kører bil eller opvarmer vore huse med gas, Åh grønne Gud, tilgiv mig arme synder, thi jeg er et uskyldigt offer for molboerne på vore rådhuse, som forbyder os opvarmning med grøn el.

Den gode præst lægger vægt på, at vi bør samle vore skodder op fremfor at smide dem, hvor vi står og ryger, men lover os, at når tiden kommer, vil han gå i spidsen for en sponsoreret skraldeindsamling, altså sponsoreret af de penge vi lægger i kirkebøssen eller betaler i kirkeskat.

Jo præsten har noget på sinde, det må jeg lade ham. Han skriver sig også varm i beskrivelsen af den grønne Guds glæde over affaldssortering, uh så godt med genbrug, og hvem kan modsige det?

Jeg havde jo det smukke blad i hånden, da jeg læste alle disse ord op til flere gange for at lægge dem ret på sinde, men så kom jeg pludselig til at tænke selvstændigt grønt, thi hvor skal det smukke blad mon hensmides medmindre jeg sætter det på hylden ved siden af min Bibel.

Først vejede jeg det, og det løber op i næsten 100 gram guldkorn. Bladet udkommer i 5000 eksemplarer, altså 500 kg i alt hvert kvartal, en betragtelig mængde præstetanker set i forureningssammenhæng, men det gør jo ikke noget, thi alle vi sognebørn springer jo til postkassen, læser ordene og bliver mere grønne end vi var ved sidste valg til Folketinget.

Altså kan det smukke papir mon genbruges sammen med aviser, pap og mere ordinære reklamer. Uh så grøn jeg dog var! Jeg fattede telefonen og ringede efter råd hos Faxe forsyning, hvor en sød dame fortalte mig, at såfremt jeg kunne kratte noget af overfladen uden at sønderrive selve papiret, så bør bladet smides i restaffald.

Åh kære kirke, I bør undersøge sagen før næste udgave i december. Rædselsfuldt, hvis en halv ton forkert materiale lander i en spand til genbrug af papir og pap, men måske også slemt, hvis det brændes og dermed bidrager til at forøge mængden af kulstof i atmosfæren.

Nu er jeg måske fræk, men jeg gætter på, at denne smukke Kirkehilsen koster 20 kroner pr. styk og 20 gange 5000 gange fire gange om året løber op i rundt regnet 400.000 gode danske kroner. Hvis kirken stryger bladet bliver der masser af penge til at sponsorere os affaldssamlere, som dyrker Gud den almægtige under åben himmel med en sæk i hånden, og samtidig bliver der mindre forurening af atmosfæren.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Svingdørspolitikken i Faxe Kommune
- Logisk indlæg om E-sport
- Faxe Kommune og sprøjtegift
- Kom med ud i den danske natur
- Gang i svingdørene
- Skriget
- Lokale skal byde på opgaver på Femern
- Farlig følelse af Faxe
- Den gode hyrde
- E-sport i HTT??!!
- Trafikal infrastruktur - et spørgsmål om byudvikling
- Østbanen renoveres måske ikke
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst