Få tjekket din hund i Faxe - betal hvad du formår

Torsdag 12. september 2019 kl. 08:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Få tjekket din hund i Faxe - betal hvad du formår
Foto fra Frynseklinikkens besøg i Haslev

Få tjekket din hund i Faxe - betal hvad du formår
Frynseklinikken kommer til Faxe
Intet er så godt som en god følgesvend - en at være sammen med, en som altid er glad, og som holder af en - altså en hund.

Også mange hjemløse, og udsatte borgere, har en hund som betyder alt for dem - men de har ofte det store problem, at de ikke har penge til at få hunden undersøgt, vaccineret eller behandlet for diverse skavanker.

Men der er hjælp at hente gennem Dyreværnet, der har en mobil klinik der kører land og rige rundt og tilbyder behandlinger og „serviceeftersyn” af hunden, og andre smådyr - og nu kommer Frynseklinikken, som den hedder, til Faxe.

Frynseklinikken er bemandet af erfarne dyrlæger og veterinærsygeplejersker og er udstyret som enhver anden klinik. Eneste forskel er at den altså er på hjul.

I klinikken tilbydes der almindelig konsultation, antiparasitbehandlinger, vaccinationer, ID mærkning og registrering, undersøgelser af øre- og hudproblemer, negleklip, ultralydsscanninger, tandbehandlinger, mindre operationer, diagnosticering og udredninger ved hjælp af blod- og urinprøver.

Frynses „far” gør det muligt
Den mobile dyreklinik er doneret til Dyreværnet af en privatperson, hvis hjerte banker for at hjælpe dyr i nød.

Donors hund hed Frynse, og da Frynse nu ikke er blandt os længere, havde donor et inderligt ønske om, at den mobile nonprofit dyreklinik skulle opkaldes efter hans elskede hund - derfor hedder den Frynseklinikken.

Er det så helt gratis at konsultere Frynseklinikken? I princippet nej - for meningen er at man betaler hvad man formår. Med andre ord så betaler man hvad man magter, men ingen bliver afvist.

Det er Udsatterådet i Faxe Kommune der nu for tredje gang, får Frynseklinikken her til kommunen. Første gang holdt den ved Paraplyen i Haslev og anden gang var det i Rønnede.

Nu er turen så kommet til Faxe. Tirsdag den 17. september mellem kl. 10 og 12 holder klinikken på Faxe Sundhedscenter - nærmere bestemt på Præstøvej 76F ved bygning F.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Underholdning ved Mesterbageren er aflyst
- Æblehaven genåbner nogle aktiviteter
- Kirkehilsen er udskudt
- Alvorlig ulykke på Køgevej ved Faxe
- Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
- 55-årig sigtet for hærværk
- Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
- Nu kan alle komme ud at ro - nye kurser for kajak og robåd
- Pokaler uddelt i Terslev
- Nu er Sofia boghandler
- Så skal der handles - masser af tilbud i Haslev
- Nu er Rasmus udlært