Royal Unibrew køber stort jordstykke af kommunen

Tirsdag 3. september 2019 kl. 07:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Royal Unibrew køber stort jordstykke af kommunen
Det er vigtigt for os at vide, at vi om nødvendigt har muligheder for at udvide, siger Søren Lisbjerg
Jord og skov: Faxe Kommune og Royal Unibrew har netop indgået en salgsaftale om et areal erhvervsjord på 13 ha. i Faxe by. Bryggeriet har ved samme lejlighed også købt et skovareal i Faxe.

- Købet af jorden er med til at sikre, at Royal Unibrew kan fremtidssikre virksomheden her i Faxe. Det er vigtigt for os at vide, at vi om nødvendigt har muligheder for at udvide, så vi fortsat kan være en væsentlig spiller i kommunens erhvervsudvikling og for lokalsamfundet, siger direktør i Royal Unibrew, Søren Lisbjerg.

Det samtidige køb af skovarealet har Royal Unibrew ønsket for at sikre, at virksomhedens strategi for bæredygtig produktion og reduktion af CO2-aftrykket fortsat realiseres - også ved en eventuel udvidelse.

Borgmester Ole Vive glæder sig helt naturligt også over salget af erhvervsarelalet i Faxe:

- Det er af stor betydning for Faxe Kommunes fremtidige erhvervsliv, at de store og driftige virksomheder, vi har, bliver ved med at kunne udvikle sig positivt. Det er vigtigt for os som kommune, det er vigtigt i forhold til arbejdsmarkedet, og det er vigtigt for lokalsamfundet. Og der er ingen tvivl om, at den handel, vi netop har indgået med Royal Unibrew også sender et signal til andre attraktive virksomheder om, at her i Faxe Kommune gør vi en stor indsats for at dyrke mulighederne for erhvervslivet - og vi er til at handle med.

Ole Vive glæder sig også over, at skovarealet blev en del af handelen:

- I Faxe Kommune arbejder vi aktivt for at passe på klimaet, og det gør Royal Unibrew også. Så det er kun glædeligt, at denne handel også er med til at skabe plads og mulighed for fortsat at begrænse CO2-aftrykket. Det er ren win-win.
Jordstykket og skoven der er solgt, drejer sig om arealet mellem Vinkelvej, Faxe Allé oig Køgevej - minus grunden hvorpå Jem & Fix ligger.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Glæde over ny kunststofbane
- Redningsbåden rykkede ud på Faxe Bugt
- HeroldWolterHerold sørger igen for strandstole
- Emma blev den første HF-student i Faxe
- Formel 4 mesterskab: Noah på podiet i Spanien
- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst