Ultimatum - stærk teaterdokumentar om misbrug

Søndag 8. september 2019 kl. 13:30

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ultimatum - stærk teaterdokumentar om misbrug
Teaterdokumentaren „Ultimatum” kommer igen til Faxe Kommune.

Mandag den 1. oktober klokken 19.00 kan du opleve „Ultimatum” i Kultunariet i Haslev. Faxe Kommune inviterer alle interesserede over 15 år til gratis at opleve forestillingen, der sætter fokus på børn i familier med alkoholproblemer.

Missede du forestillingen sidst? Så får du igen muligheden for at se teaterdokumentaren, der både rører, rammer og ryster.

I den stærke teaterdokumentar står Henrik og Julie Halby - far og datter - på scenen sammen for at fortælle den hudløst ærlige beretning om et liv og en familie, der gik i stykker. Men også en familie, der har fundet livet og hinanden igen - på grund af et ultimatum.

Her er ingen fiktion, men kun den usminkede virkelighed sat på scenen. I dag er det 15 år siden, at Henrik stoppede sit misbrug.

Hvordan påvirker det børn at vokse op med en forælder, der har problemer med alkohol og stoffer? At blive svigtet? At leve i usikkerhed og konstant være bekymret for sin mor eller far? At kæmpe for at holde facaden udadtil, fordi det er for skamfuldt at bryde tavsheden?

Det formodes, at to børn i hver skoleklasse i Faxe Kommune lever i familier med alkoholproblemer. Et alkoholproblem går ikke kun ud over den drikkende, men har store konsekvenser for barnet og hele familien.

Faxe Kommune sætter fokus på alkoholmisbrug og afhængighed med „Ultimatum” - det sker i uge 40 i forbindelse med den nationale alkoholkampagne.

Et ultimatum satte punktum

Julie Halby blev erklæret uegnet til gymnasiet. Ingen så al smerten, der lå bag. Hun svømmetrænede seks dage om ugen. Det var hendes ventil. Det var her hun søgte tryghed og stabilitet.

Svigt på svigt havde til sidst fået Julie til at hade den far, hun engang elskede og beundrede. Hade ham så meget, at hun til sidst trak en grænse. Stillede ham et ultimatum. For hendes skyld kunne han bare forsvinde ud af hendes liv. For Julie havde fået nok. Nok af svigt, løgn, druk og stoffer - i rå mængder.

Far og datter deler en historie, som de nu også gerne vil dele med andre. For hvad vil det sige at vokse op med en far, der er afhængig? Hvilke strategier må man udvikle som barn for at overleve svigt, utryghed og smerten ved at se sin far ødelægge sig selv og familien? Og hvilke konsekvenser trækker det med ind i voksenlivet?

Det er noget af det, som teaterdokumentaren „Ultimatum” sætter fokus på. Ingen fiktion. Bare den usminkede virkelighed.

Det er Holbæk Teater, der står bag teaterdokumentaren.

Få fat i din gratis billet på følgende link: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=drqrzoykvr.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Spøgelsesbilist på motorvejen var fuld
- Mød Børns voksenvenner i Haslev Bio
- Tag på udflugt og se gamle høstmaskiner
- Længe undervejs, men nu indvies fredsrelieffet
- Forsvarsbrødrene inviterer på tur Møn og Masnedø
- "Spar på skinnerne, og giv os skilte"
- Viktor Haugshøj Jensen udstiller på Haslev Bibliotek
- Mænds Mødesteder genåbner efter lang corona-pause
- Politiet beslaglagde 24-årigs bil
- Stor donation fra Carglass til Faxe Røde Kors
- Verdens Gang: Jeg er krænket, altså lever jeg...
- Haslev Station genopføres - i miniformat (Video)