Portræt af en motionscykelrytter

Onsdag 28. august 2019 kl. 10:14

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Portræt af en  motionscykelrytter
Kevin Markdan klar til endnu en tur med Faxe Cykelmotion

Faxe Cykelmotion: Kender du det med at maven er blevet lidt for stor? Det gjorde Kevin Markdan i hvert fald...

- Jeg havde min første trænings­tur med Faxe Cykelmotion den 1. juli 2018. Forinden havde jeg gjort mig mange tanker, for jeg syntes at min mave var blevet lidt for stor og min kondi var for dårlig. Desuden manglede jeg noget socialt i mit liv her i mit nærområde.

Så det blev cykling Kevin kastede sig over. Og set i bakspejlet var det ikke den store overraskelse, da han nok altid har haft en lille cykelrytter i maven.

Det kan være dyrt at starte med at cykle, så at gå ud og betale kr. 10-20.000 for en ny cykel, plus lidt tøj og sko var mange penge for ham. Så han ville gøre det på en anden måde.

- Jeg gik på jagt efter en brugt, men god cykel, og fandt en fin cykel på Laurits.com, som kunne dække mit begynderbehov. Jeg fik hentet cyklen og købt lidt tøj og et par billige cykelsko, og så var jeg klar til landevejen. Dejligt var det de første gange at komme ud i den friske luft. Men der manglede noget - samværet med andre, og at hygge sammen med andre omkring cykling, fortæller Kevin.

Så en aften efter en cykeltur alene, gik han i gang med at lede efter nogen han kunne cykle med. Efter noget søgning på internettet, fandt Faxe Cykelmotion, og straks ringede han til formanden for at høre om mulighederne for at kunne cykle med dem til træning.

- Efter en lang samtale om cykling, aftalte vi at jeg skulle med på turen den efter følgende søndag kl. 10.00. Det blev til en meget hård tur på 65 km, men også en fantastisk tur med mennesker som delte ud af deres erfaringer om cykler og cykeludstyr, motion, cykelløb, cykling i bjerge og cykelteknik. Jeg fik også på turen fortalt om fantastiske cykeloplevelser i Danmark, og omkring cykelture i udlandet og meget andet, siger Kevin Markdan.


Jeg har fået nogle helt fantastiske cykelvenner
Den første tur var hård ved Kevin. Han kunne godt mærke at kondien ikke var den bedste, men han erfarede at i Faxe Cykelmotion, der mente de hvad de sagde: „alle ud og alle med hjem”, så der blev ventet på ham og han kom sikkert hjem.

- Nu her 14. måneder senere er maven væk, jeg har tabt mig 8 kg., og kondien er ret god. Men det som er vigtigst for mig, er at jeg har fået nogle helt fantastiske cykelvenner som jeg nyder mange timer med på landevejen. Der er næsten altid smil på læben når der cykles, og der grines og knokles op ad bakkerne, lyder det fra Kevin - med den flade mave...

I dag er meget af Kevins udstyr skiftet ud, og det er blevet til en bedre racercykel og carbonhjul. Der kan bruges få eller mange penge på fritidsinteressen, alt efter ens ambitionsniveau. Man kan sagens følge med på cykelture uden dyrt udstyr.
- Det har givet mig et meget bedre velbefindende, efter jeg er startet med at cykle, selv om det var lidt hårdt i starten. Men sådan er det altid når man skal forbedre konditionen markant.

- På vores træningsture bliver der knoklet og svedt, og der bliver cyklet både stærkt og langsomt, - både i solskin og regnvejr. Men det er altid en fornøjelse at cykle med på turene, sammen med de andre fra Faxe Cykelmotion, slutter Kevin Markdan.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fem murere udvises efter kontrolaktion i Haslev
- Tak til hjemmeplejen
- Dukkede op i lejlighed og krævede penge
- Politiet advarer ældre borgere
- Fandt større mængde amfetamin i fryser
- Kvinde franarret penge
- Går en tur og ta’r en snak med greven og Stauning
- Padle Boards er skyld i mange redningsaktioner
- Så er der igen Rivierafest i Faxe Ladeplads
- Intet kørekort, påvirket af hash og skunk i bilen
- To butikstyve anholdt i Haslev
- Husmødre på sommertur til forsorgsmuseet i Svendborg
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst