HF-kursist vil gøre en forskel

Tirsdag 3. september 2019 kl. 08:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

HF-kursist vil gøre en forskel
Tue Aagaard Borch

Tue Aagaard Borch (28) er i gang med 2-årig hf på VUC Storstrøm i Faxe. Hans drøm er at uddanne sig til biotekniker og være med til at nedbryde plast.

På VUC Storstrøms 2-årig hf er der indlagt et projekt- og praktikforløb. Det var det, der gjorde, at Tue fandt sin retning. Han er nu i gang med det sidste år af uddannelsen og har besluttet at læse videre på diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi:

- På projekt- og praktikforløbet blev jeg oplyst om muligheden som biotekniker. Da en ung pige på 23 år gik på scenen og forklarede om mulighederne for reduceret uddannelsestid, blev jeg meget nysgerrig på uddannelsen. Hun var meget inspirerende og humoristisk - det har helt klart motiveret mig, forklarer Tue.

Målet med projekt- og praktikforløbet på 2-årig hf er at understøtte uddannelsens professionsretning og bidrage til en større afklaring af uddannelses- og professionsvalg.

- Via forløbet oplyser vi om de mange muligheder og retninger der findes, og vi øger derved chancen for, at unge vælger rigtigt første gang, forklarer René Bugge Bertramsen, der er uddannelseschef på VUC Storstrøm i Faxe.
uddannelse tæt på

For Tue har det gjort en stor forskel, at han har haft mulighed for at vælge en gymnasial uddannelse i lokalområdet:

- Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort, hvis VUC Storstrøm ikke var i Faxe. Jeg har slet ikke overvejet andre muligheder, forklarer han.

Grunden til hans valg af 2-årig hf i Faxe var blandt andet afstanden. Han bor i Dalby og har sin daglige skolegang i Faxe - kun få km væk fra sin hjemby. Tue er glad for valget af VUC Storstrøm, hvor han oplever et godt studiemiljø og tætte relationer til sine medstuderende og underviserne:

- Der er mere tid til den enkelte her på VUC Storstrøm. Det er lokalt, og lærerene respekterer en, fortæller han.

Tue er et godt eksempel på en kursist, der har fundet sin vej videre:
- Diplomingeniøruddannelsen er den uddannelse, der tænder mig mest. Jeg har en personlig interesse i de her ting - både enzymer og bakterier, og det at finde en ny løsning til at nedbryde plast, afslutter han.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- 14-årige Shahid fra Haslev blev Danmarksmester
- Kæmpe elkedel, anvisningsret og beskæftigelsesplan
- På søndag tændes juletræet i Rønnede
- Faustix løb med hele tre priser ved Club Award
- Hyggeligt juletorv på Gisselfeld
- Narkobilist forsøgte at stikke af
- Tyveri af taske - politiet søger vidner
- 18-årig havde ulovlige kanonslag
- Nu stiftes Buster - den nye filmklub
- Mit liv som Ulf - mød Ulf Pilgaard i Haslev
- Politisk enighed om optursforslag
- Og de nominerede er...
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst