Nu åbner det nye Østsjællands Museum

Søndag 25. august 2019 kl. 10:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nu åbner det nye Østsjællands Museum
Faxe: Østsjællands Museum åbner det nye kulturhistorisk museum i det tidligere rådhus lørdag den 31. august med udstillingen „Liv, Landskab og Brutalisme”.

Du er inviteret med til at opleve fortællinger fra Stevns og Faxe kommuners mange særlige steder og kender måske selv til flere af de historier udstillingen rummer.

Østsjællands Museum åbner det nye museum med udstillingen; Liv, Landskab og Brutalisme, der tager udgangspunkt i det lokale med land, skov, kalk, by og havn.
De mange fortællinger bliver via genstandene til levende udtryk for, hvordan lokalbefolkningen gennem de sidste 250 år har arbejdet og holdt fri.

Museets mere end 10.000 genstande er gennem tiden blevet indsamlet af lokale ildsjæle og museumsfolk. Igennem 2018 og 2019 har museet med flytningen til den nye museumsbygning kunnet sikre alle disse genstande på forsvarlig vis.

Østsjællands Museum er flyttet ind i det tidligere Fakse Rådhus, Rådhusvej 2, Faxe, og her er der plads til magasiner, kontorer og ikke mindst de nye udstillingslokaler med plads til aktiviteter og arrangementer for borgerne i Stevns og Faxe kommuner og museets øvrige besøgende.

Lørdag den 31. august 2019 klokken 14.00 til 17.00 kan du være med til at indvie det nye museum med aktiviteter og rundvisning i både udstillingen og bygningen. Det er for alle - store som små - fra Stevns og Faxe kommuner samt hvis du er turist fra ind- eller udland. Alle er velkomne og på åbningsdagen er der gratis entré og lidt til ganen.

Tider og priser
Åbningstider: September: Alle dage 10-17. Oktober: Alle dage 11-15. November og december: Åbent i weekenderne 10-15

Entré priser: Voksne kr. 60. Pensionister/Studerende kr. 50. Børn 0-17 år gratis.
Børn KUN adgang ifølge en voksen.

Adresse: Østsjællands Museum, Rådhusvej 2, 4640 Faxe.
Telefon 5650 2806
www.kalklandet.dk

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kina - mareridt og mirakel
- Flotte resultater af Faxe Tennisklub
- Fællesspisning i Kulturhuset Leopold
- SuperBrugsen i Faxe Ladeplads kåret som årets butik
- Kom jorden rundt på et par timer med FDF i Haslev
- lydtildinfest flytter fra Næstved til Haslev
- Så ka’ han lære det...
- Alle grupper i Liv i Ladepladsen mødes den 6. februar
- Maria Børsting Pedersen forlader Haslev-Faxe Posten
- På flugt gennem krigshærget Polen og Tyskland
- HTT-klubmestre 2020
- Kimmie fejres på fredag