Verdens Gang: Damen med den blå cykel

Onsdag 28. august 2019 kl. 10:10

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Verdens Gang: Damen med den blå cykel
Verdens Gang: Damen med den blå cykel
Verdens Gang - FERIENS GANG del 2 af 2 - leveres af Aksel Wolter.


Vores næste stop var landsbyen Cailla, sydvest for Toulouse. Det er lidt specielt at bo Chambre D`Hôtes. Du får mest ud af det, hvis du forstår lidt fransk, for snakken går ivrigt mellem gæsterne.

Om hvad de har oplevet i løbet af dagen, hvor de kommer fra, med mere. Du spiser morgenmad, og ofte aftensmad med huset øvrige gæster. Værtsparret laver måltiderne. Aftensmaden bestod hovedsaglig af lokale produkter.
Hjemmelavet pølse, egen vin og æblesaft. Andebryst med bagte grøntsager til hovedret. Til dessert hjemmelavet kage og kaffe med lokal brandy.

Cailla er en lille landsby i 2.000 meters højde, med 50 fastboende, bestående af 3 familier. Umiddelbart en rigtig fætter/kusine fest!! Huset ejere lignede hobbitter, små tønder, tætte og velnærede. Mor, far og 2 hjemmeboende piger.

Min første tanke var; de kommer aldrig ud fra landsbyen, og har ingen anelse om livet i „den store verden”.


Mine fordomme blev gjort til skamme
Men mine fordomme blev gjort til skamme! Familien med bedsteforældre var lige kommet hjem fra et besøg i London hos en af sønnerne, der var taget derover for at blive bedre til engelsk. Den anden søn var kunstnerisk leder af teatret i Nice.

Husets herre drev et landbrug på 50 hektar med køer, i nærheden, men gav sig alligevel tid til klokken 22.00 efter en lang arbejdsdag med høhøst, at komme og snakke med os gæster, selvom han havde været i gang siden klokken fem om morgenen, og måske kun møder os denne ene gang.

Desuden var han borgmester i byen, og havde sørget for, at de lokale skolebørn blev hentet i landsbyen i en minibus til opsamling til en større bus, der kørte til skolen i den nærmeste by.

Hans sidste tiltag var at få slukket gadebelysningen tidligere for at spare på strømmen, og fordi gadelyset tiltrak sommerfugle som var en plage på grund af deres store antal overalt i husene, og fordi de fortærede bladene på de lokale træer.

Vi havde en enestående udsigt over bjergene fra en stor terrasse foran huset, hvor vi altid sad efter dagens udflugter. En eftermiddag kom en ældre dame i cykeltøj ind på terrassen. Hun fortalte, at hun havde cyklet herop, og ledte efter et sikkert sted at stille sin cykel. Vi så noget måbende ud.

Senere ved aftensmaden fortalte hun, at hun var landsbrugskone, og at hun de sidste 35 år hver sommer havde cyklet rundt i Frankrig, sammen med andre eller alene. Selvfølgelig på den samme blå racercykel, som hun var så øm over. Hun gik tidligt til ro, for næste morgen skulle hun afsted før solen stod op...

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Udstilling, bogudgivelse og farlige drømme i Haslev
- Sommervejr giver travlhed på strandene
- Musikken var for høj, så politiet tog anlægget og ringede til forældrene
- Så er det sidste chance: Bor du i Årets Landsby?
- Spøgelsesbilist blev varetægtsfængslet
- Spøgelsesbilist på motorvejen var fuld
- Mød Børns voksenvenner i Haslev Bio
- Tag på udflugt og se gamle høstmaskiner
- Længe undervejs, men nu indvies fredsrelieffet
- Forsvarsbrødrene inviterer på tur Møn og Masnedø
- "Spar på skinnerne, og giv os skilte"
- Viktor Haugshøj Jensen udstiller på Haslev Bibliotek
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst