Økologisk høstmarked på Brinkholm på lørdag

Tirsdag 27. august 2019 kl. 09:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Økologisk høstmarked på Brinkholm på lørdag
Gartner Nikolaj Thomsen i dildmarken

Økologisk høstmarked på Brinkholm på lørdag
Lille Linde/Karise: På lørdag er der høstmarked for hele familien på det økologiske landbrugslaug Brinkholm fra kl. 11 til 16.

Brinkholm, skønt beliggende mod Tryggevælde Å ved Karise, er et af de ældste økologiske landbrug i Faxe-Stevns området. Gæster kan lørdag den 31. august opleve bæredygtig produktion af grøntsager og kornets vej til mel og øl.

Brinkholm drives af andelsselskabet LandbrugsLauget, som producerer økologisk mel af gårdens korn samt grøntsager med en udtrykkelig lokal profil.

Grøntsagerne i Stevns Kassen, Karise Kassen og Tryggevælde Kasse er alle dyrket på Brinkholm eller af andre økologer i omegnen.

- Vi fejrer høsten på gammeldags facon med masser af mad og drikke, musik og sang, leg og aktiviteter for børn i alle aldre. Det bliver sjovt! Og så forener vi festen med fortællingen om vores produktion, salg og distribution i fællesskab af økologiske, lokale fødevarer direkte til forbrugerne, siger andelshaver og formand Bodil Holm.

Til høstmarkedet fører Brinkholms gartner Nikolaj Thomsen interesserede rundt i rækkerne med økologiske urter og grøntsager og forklarer, hvordan det er muligt for ham at bevare jordens frugtbarhed ved bæredygtig dyrkning.

Årets festligste dag
Fra kl. 11 til 16 kan man få en god snak med nogle af gårdens mange andelshavere og hinanden om økologi og lokale fødevarer. Der er frisk mel, bryggerlauget fyrer op under kedlen, Brinkholms bi­avler fortæller om bier og honning. Alt sammen kan købes på stedet foruden naturligvis grøntsagerne i både løs vægt og i abonnement.

Børnene kan tumle sig frit i haven ned mod Tryggevælde Å, de kan prøvekøre Hans Jørgens håndbyggede specialcykler, klatre på den gamle Belarus traktor på gårdspladsen, male mel på hånddrevet kværn og presse saft af gårdens æbler.

De kan også klappe en ged af gammel dansk landrace og trække far og mor med ud på en skattejagt ad Brinkholms trampesti langs Tryggevælde Å. Cajun-musikere spiller op til en svingom på gårdspladsen og høstens sange vil klinge ved forældrekoret fra Skt Annæ Sangskole.

Nabo til nabo
Karisefonden har fået deres egen lille mark på Brinkholm, som dyrkes af de unge derfra. Kulturhus Leopold i Karise står igen i år for cafeens servering af mad af gårdens produkter. Der er mulighed for en Brinkholm fadøl til maden samt kaffe og kage.

Foruden Leopold gæsteoptæder Urtopia med urter, te og planter. Nina fra Klokkeblomst binder blomsterbuketter af årstidens planter. Marskfår fra Pedersminde bevaringsopdræt græsser på Brinkholm.

Økologisk Høstmarked er et vindue til Danmarks økologiske spisekammer og hele den økologiske branches fælles event, som arrangeres af Økologisk Landsforening sammen med de økologiske jordbrugere. Se www.høstmarked.dk.

Læs om Brinkholm på hjemmesiden landbrugslauget.dk
Adressen: Brinkholm, Kulagervej 23, 4653 Karise.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sejre og nederlag til Faxe
- Sommercafé i Haslev Kirke med højskolesang
- Få dit arrangement på hjemmesiden haslev150.dk
- Røveri i Haslev i går
- Novo Nordisk Fonden støtter Hylleholt-lærers udviklingsarbejde
- Helende sommermorgener i Terslev Kirke
- Ny chef for kommunens Center for Sundhed & Pleje
- Så kom juniorerne i gang i Rønnede Golfklub
- Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
- Sam’s Pizza - nyt spisested i Haslev
- Veras Verden fejrer 1 års fødselsdag i weekenden
- Hils på Linse Kessler i Boghuset i Faxe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst