Bliver Kenneth fra Terslev den næste verdensmester?

Tirsdag 27. august 2019 kl. 08:53

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bliver Kenneth fra Terslev den næste verdensmester?
Kenneth Kruse Hansen med køredragt og to af hans mange pokaler - den ene for 3. pladsen ved EM på 1000 meter og den anden for „King og indoore” i Boxen

Der er en god chance for at Danmark for første gang får en deltager i Grand Prix-serien i speedway på 1000 meter bane - og han bor i Terslev.

Det er Kenneth Kruse Hansen, der bor på Ternesøparken, sammen med sin kone Joanna, der er englænder, og deres to drenge Anakin på 3 år og Enzo på 1 år, der i kvalifikationsturneringen ligger så godt, at der er store muligheder for at han kvalificerer sig til Grand Prix-serien - og dermed skal køre løb rundt om i Europa til næste år.

I Danmark er speedway på 1000 meter bane ikke så udbredt. Faktisk er der kun én bane ved Haderslev - og en gang imellem kører man på Charlottenlund Travbane.

Den normale banelængde i Danmark er 400 meter - men rundt om i verden er 1000 meter særdeles populært. Ikke mindst fordi der her virkelig kommer fart på maskinerne.

Kenneth Kruse Hansen har kørt speedway (på 400 meter baner) siden han var tre år gammel. Han blev ungdomsverdensmester som 14 årig - og har kørt som professionel gennem 12 år. Blandt andet i England, hvor han mødte Joanna, som han nu er gift med.


Erik Gundersen lokkede

Egentlig havde Kenneth ikke tænkt på at køre 1000 meter, men han blev lokket til at prøve af Erik Gundersen, der er mangedobbelt verdensmester, og nu ungdomslandstræner og landstræner for 1000 meter.

- Tjaa, hvorfor ikke prøve, tænkte jeg. Og så stillede jeg op i et løb i Tyskland i april i år hvor jeg blev nummer 5. Det var jo ok, men allerede i mit andet løb på 1000 meter, det var i Osnabrück, blev jeg nummer 1, fortæller Kenneth Kruse Hansen.

Efterfølgende har han deltaget i Nordisk Mesterskab i Sverige, hvor han blev nr. 3, og i Europamesterskabet i Tyskland, hvor han ligeledes blev nr. 3.

Og nu gælder det så den sidste kvalifikationsturnering, hvor meget skal gå galt, hvis ikke han kvalificerer sig til Grand Prix-serien i 1000 meter.

Og hvis det lykkes at komme med i Grand Prix-serien, så har Kenneth Kruse Hansen kun ét mål - at blive verdensmester.

Hvordan han så skal få tingene til at hænge sammen, er et godt spørgsmål - for han er i forvejen en travl mand.

Kenneth Kruse Hansen kører stadig som professionel på 400 meter både i Danmark og Sverige. I Danmark repræsenterer han Glumsø. Sideløbende studerer han ledelse på CBS, og er chef i familievirksomheden E. Trasborg A/S der er en af Europas største virksomheder for køreplader.

- Jo, der er da noget at se til, siger Kenneth med et stort smil. Og tilføjer at han giver den en ekstra skalle i virksomheden i vinterperioden, mens han prioriterer speedway lidt højere i sommerhalvåret.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sejre og nederlag til Faxe
- Sommercafé i Haslev Kirke med højskolesang
- Få dit arrangement på hjemmesiden haslev150.dk
- Røveri i Haslev i går
- Novo Nordisk Fonden støtter Hylleholt-lærers udviklingsarbejde
- Helende sommermorgener i Terslev Kirke
- Ny chef for kommunens Center for Sundhed & Pleje
- Så kom juniorerne i gang i Rønnede Golfklub
- Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
- Sam’s Pizza - nyt spisested i Haslev
- Veras Verden fejrer 1 års fødselsdag i weekenden
- Hils på Linse Kessler i Boghuset i Faxe