15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester

Tirsdag 20. august 2019 kl. 09:30

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

15-årige Anne-Kathrine er Nordisk Mester
Anne-Kathrine Hjorthøj og Laustfin Skellerød - Nordisk Mester

Ridesport: Anne-Kathrine Hjorthøj, der er 15 år gammel, og netop startet i 9. klasse på Møllevangsskolen i Rønnede, er blevet Nordisk Mester.

Torsdag den 1. august 2019 startede de Nordiske Mesterskaber indenfor Fjordhesten Danmark. Alle de Nordiske lande var repræsenteret, på nær Finland.
Mesterskabet fandt sted på det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg, der ligger 12 km syd for Århus. Første afdeling af NM, foregik på den store udendørs springbane.

Det blev til en flot sejr, til Anne-Kathrine og Laustfin Skellerød, som var den eneste ekvipage der var fejlfri, og det på en lidt teknisk svær bane - og det endda med dagens hurtigste tid.

Det var en stor personlig sejr for Anne-Kathrine, for sidste år gik det alt andet end godt for hende på netop den bane.

I anden afdeling, som foregik lørdag den 3. august, røg der en enkelt bom i hver klasse.

En mentaltræner har hjulpet Anne-Kathrine så hun kan holde hovedet koldt i pressede situationer og måske vigtigst af alt, holde fokus på den faktiske opgave.

Så det var en meget glad Anne-Kathrine, der trods de ærgerlige bomme i anden afdeling, havde færrest fejl samlet og derfor søndag eftermiddag fik hængt den Nordiske guldmedaljen om halsen.

Anne-Kathrine er født ind i Fjordheste-verdenen, idet hendes mor og far har avlet, kørt og redet fjordheste i mere end 25 år.

Anne-Kathrine har altid villet ride andre ponyer, indtil år 2017, hvor forældrene lånte en Fjordhest og på denne vandt hun sølv, da der blev afholdt Nordisk Mesterskab i Frederiksstad i Norge.

Derefter gik jagten ind på den helt rigtige fjordhest, med en god springteknik og her faldt valget på Laustfin Skellerød. De to har klaret sig helt fantastisk sammen, og de har i år, ikke været til et stævne uden at få 1. eller 2. placeringer med hjem.

Sidste år var de, på landsplan, blandt de 15 ponyekvipager der havde klaret sig bedst ved de indledende runder, i den turnering der hedder Nord Vest Box Cup, hvor finalen afvikles i Boxen i Herning, under det store World Cup stævne.

De skrev historie, idet de var den første fjordhesteekvipage der nogensinde red i Boxen i Herning. Det blev til en imponerende 2. plads den første dag, kun slået med 0,22 sek. fra 1. pladsen.

Selv om den nybagte nordiske mester nærmest er født ind i hesteverdenen, er det ikke hendes forældre der har presset hende til til at ride.

De syntes nemlig hun skulle prøve andre sportsgrene, så Anne-Kathrine har også gået til fodbold, håndbold, svømning og gymnastik. De tre første idrætsgrene er droppet, men hun går stadig til springgymnastik.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- To påvirkede bilister
- Maren Uthaug besøger Boghuset på tirsdag
- Ni læsninger og Newday Gospel i Bråby Kirke
- Andreas fra Bygma på studieophold i Island
- Køb juletræer hos Hansens Cykler
- Masser af penge men krise i Julens Glæde
- Mission Afrika i Haslev fylder 30 år på fredag
- Tre VUC’er går sammen om VUC Erhverv Sjælland
- Juleaften bliver en god aften i Café Paraplyen
- Julestue på Det Gamle Seminarium på søndag
- Ny slagter og slagtermester i Meny i Faxe
- Så er der stand-Up på Bykroen i Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst