Kulturlørdag på Kultunariet

Tirsdag 20. august 2019 kl. 07:34

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kulturlørdag på Kultunariet
Kulturlørdag - nu med „Talks”. Her kan man bl.a. møde Ole Bjerglund Thomsen

Lørdag den 24. august er Haslev Kulturgruppe værter for en dag fuld med aktiviteter der henvender sig til både børnefamilier, unge og gamle.

- I år har vi sat fokus på kultur og bæredygtighed. Vi starter dagen kl. 11 med yoga med Anette Bang - outdoor, hvis vejret tillader det, ellers rykker vi indoor i salen, fortæller Maja Brandt fra Kulturgruppen.

Der fortsættes med Talks, hvor kulturelle personligheder med tilknytning til Faxe kommune får tid til at samtale og dele deres synspunkter.

- Det er et format, vi ikke har prøvet før, så vi er rigtig spændte på, hvilke fortællinger, vores gæster deler med publikum, fortæller Rune Brandt Hermannsson og Maja la Cour Brandt fra kulturgruppen, som vil være moderatorer ved samtalerne.

Man lægger ud kl. 12 med en spændende talk med kunstner og keramiker Kjeld Jensenius og præst Ole Bjerglund Thomsen, som kommer til at kredse om Tro & kultur. Desuden mødes de to ildsjæle Nellie Bradsted og Torben Ibsgaard, til en talk om kultur og fællesskaber i kommunen.

Og endelig kommer der en talk, hvor Irene Rønnow, medlem i Naturfredningsforeningen og Vild med vilje mødes til en samtale om klimaindsats, kultur- og naturformidling.

Fra kl. 13 er der desuden åbent i diverse workshops. Her kan man dels besøge Kates lille værksted, hvor der arbejdes kreativt med upcycling eller Maria Toftlunds værksted, hvor dit gamle kluns kan få helt nyt liv.

Man kan også svinge forbi Haslevs nye „Reperations Cafe”, hvor man fremover vil kunne få hjælp til at reparere alverdens sager og defekte dimser, i stedet for at smide dem ud. Det er Mænds Mødesteder, der står bag det nye initiativ.

Dagen igennem vil der være musikalske indslag. Først Helle Møller Kvartet, der spiller iørefaldende jazzfortolkninger af popklassikere. kulturlørdag får også besøg af en flok unge palæstinensiske musikere, der er på besøg i Faxe kommune.

Og så rundes dagen af med koncert med bandet 46% som spiller deres egne originale dansksprogede tekster.

Hele dagen er der mulighed for at købe mad fra foodtrucken Bangkok i Haslev. Der vil også være mulighed for at købe specialøl, Søbogaard, the og kaffe til rimelige priser.

Arrangementet er støttet af Haslev Festdage og Faxe Kommune.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- To påvirkede bilister
- Maren Uthaug besøger Boghuset på tirsdag
- Ni læsninger og Newday Gospel i Bråby Kirke
- Andreas fra Bygma på studieophold i Island
- Køb juletræer hos Hansens Cykler
- Masser af penge men krise i Julens Glæde
- Mission Afrika i Haslev fylder 30 år på fredag
- Tre VUC’er går sammen om VUC Erhverv Sjælland
- Juleaften bliver en god aften i Café Paraplyen
- Julestue på Det Gamle Seminarium på søndag
- Ny slagter og slagtermester i Meny i Faxe
- Så er der stand-Up på Bykroen i Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst