Frederik Riber fra Terslev skal igen til WorldSkills

Søndag 18. august 2019 kl. 13:32

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Frederik Riber fra Terslev skal igen til WorldSkills
Frederik Riber (tv) og Steffen Slott Jørgensen - privatfoto

Håndværk: Bygningssnedker Frederik Riber, der kommer fra Terslev og er tidligere Danmarksmester indenfor sit felt, er igen med til verdensmesterskabet for håndværkere - WorldSkills.

Denne gang er det dog som mentor for deltageren bygningssnedker Steffen Slott Jørgensen, og Frederik er igen i år sponsoreret af vinduesproducenten KPK Døre og Vinduer, som vil give håndværkertalenter de bedste forudsætninger frem mod turneringen og støtte op om det gode, danske håndværk.

Det blev til en flot 9. plads samt en såkaldt Medallion of Excellence tilbage i 2017, hvor Frederik Riber deltog i WorldSkills-turneringen for bygningssnedkere i Abu Dhabi. Det har givet den nu 21-årige bygningssnedker, der til dagligt arbejder for tømrervirksomheden Mester Madsen i Præstø, mod på mere.

Han skal derfor også med til det kommende verdensmesterskab, der løber af stablen den 22. august i den russiske by Kazan. Denne gang skal Frederik Riber dog ikke selv konkurrere, men er med på sidelinjen som mentor for deltageren og bygningssnedkeren Steffen Slott Jørgensen.

- Man må desværre ikke deltage i WorldSkills to gange, så nu er jeg med som mentor for Steffen. Og selvom det har krævet en del ekstra arbejdstimer at være med omkring hans team, så er det det hele værd. Her har jeg samtidig også fået rigtig god støtte fra min arbejdsplads med en forstående mester, som synes, det er fedt, at jeg deltager, og som faktisk har givet mig fri til at tage med. Derudover har jeg fået tildelt et sponsorat af KPK Døre og Vinduer, der også er med til at gøre det muligt, fortæller Frederik Riber og fortsætter:

- Og det sætter jeg selvfølgelig stor pris på, da det kræver en del ressourcer. Vi begyndte nemlig allerede at træne op til turneringen midt i maj, og nu er vi så endelig ved at være klar. Og motivationen hos både mig, Steffen og resten af landsholdet, der skal repræsentere Danmark til turneringen, er i top.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Flotte MG’ere på rundtur
- Flæskesteg til alle og politikere på arbejde i Paraplyen
- Cecilie Eriksen og Calvin Danmarksmestre
- Haslev Idrætsefterskole samler ind til Red Barnet
- Tæt pakket stafet-program i vente
- Drenge og piger starter samtidig i år
- Den europæiske Idrætsuge - med cykling i Faxe
- Ny bro hejst på plads
- Motionsbane indviet i Terslev
- Konfirmation flyttes
- Henrik Sass Larsen forlader Folketinget
- Få nye frivillige - som bliver i din forening
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst