Ny krimi med lokal handling

Fredag 9. august 2019 kl. 14:21

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ny krimi med lokal handling
Else Lefmann er rigtig god til at fortælle historier

Haslev: Lørdag den 17. august kan man i Haslev Boghandel møde forfatteren Else Lefmann.

Else Lefmann er aktuel med krimien, Biblioteksmordet i Haslev, som hun vil signere i boghandlen fra klokken 11.00 - 13.00.

Som titlen fortæller, foregår bogens handling helt lokalt, og på bagsiden står der:
„Liget af en ung mand ligger en tirsdag morgen på jorden i Præstelunden, hvor den nyansatte børnebibliotekar, Sigrid, finder det.

Politiet i Haslev bliver tilkaldt, og kort efter kommer efterforskerner fra Næstved. Det lille team af efterforskere får travlt, ikke mindst da en dreng samtidig forsvinder. En speciel dreng, Sebastian, som hver eftermiddag sidder det samme sted på biblioteket og kan se lige ned i Præstelunden.”

Else Lefmann er selv bosat i Haslev. Hun har gennem årene skrevet en del bøger - både fagbøger og skønlitteratur, men den seneste udgivelse er den første krimi fra hendes hånd.

- Jeg syntes, det kunne være sjovt at skrive en krimi. Og det kunne være ekstra sjovt at skrive en, der foregår i lokalområdet, fortæller Else Lefmann, der har fået rigtig meget hjælp fra både politiet og biblioteket i Haslev til de små vigtige detaljer.

Når Else Lefmann går i gang med at skrive, er det ikke efter en helt fastlagt idé. Ofte udvikler både historien og de medvirkende personer sig undervejs.

- Man kan ikke bare selv bestemme, hvordan de skal være. Det er som om personerne selv bestemmer, hvad der skal ske, fortæller Else.
- Jeg kommer altid til at holde af dem undervejs. Jeg elsker f.eks. Sebastian. Hver gang jeg kom til et kapitel, hvor Sebastian er med, så..... wauw. Det er så godt, siger Else Lefmann med begejstring i stemmen.

En livlig fantasi har Else Lefmann altid haft. Sammen med en god evne til at fortælle, var det også med til at hjælpe hende igennem de år, hvor hun som barn var indlagt med sygdommen Calvé-Legg-Perthes. Det er som regel drenge, der får den sygdom, så Else var indlagt ene pige. Meget af tiden gik med at fortælle historier, hun selv fandt på, til drengene, hun var indlagt sammen med. I øvrigt har Else Lefmann tidligere udgivet bogen, Man skal ikke spørge, baseret på de oplevelser hun havde som barn på hospitalet.

Efter fire års indlæggelse var Else Lefmann helbredt og kom i 1952 tilbage i skolen. Socialt manglede der noget, og hun kunne ikke rigtig finde ud af det der med pigelege.

For første gang stødte hun f.eks. på begrebet, poesi-bøger.
- En af pigerne i klassen, Yvonne, ville have, at jeg skulle skrive i hendes poesi-bog. Jeg vidste ikke, hvad det var. Men jeg kunne se, at andre havde skrevet fjollede ting som „ Elsk din mand og stop hans hoser, så bliver dit liv en dans på roser”. Sådan noget bræk, siger Else med eftertryk.

Det kan godt være, at Else Lefmann ikke gad at skrive små romantiske vers, til gengæld var hun fantastisk til at skrive stile. Specielt husker hun dengang, hun efter et besøg hos tandlægen skrev en fristil på vers om et tandlægebesøg. Den stil blev efterfølgende læst op for klassen.

I sit voksne arbejdsliv har det for Else Lefmann også altid handlet om ord. Hun har f.eks undervist på både Faxe Efteskole, Danmarks Lærerhøjskole og Storstrømsseminariet i dansk og drama.

Kreativ er hun også. Det kommer bl.a til udtryk, hver gang hun har færdiggjort en bog. Så maler hun et nyt maleri.

Og selvfølgelig er Else Lefmann allerede i gang med at skrive endnu en bog. Det bliver igen en krimi, og den har indtil videre fået titlen, Strandvaskeren i Faxe Ladeplads...

Af Birgitta Kristina Carlberg


Else Lefmann har gennem årene udgivet rigtig mange bøger. Den seneste, Biblioteksmordet i Haslev, signerer hun i Haslev Boghandel lørdag den 17.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst