Fra knallertbøller til iværksættere

Tirsdag 13. august 2019 kl. 09:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fra knallertbøller til iværksættere
Drengene er glade for deres område, og siger at alle er velkomne til at kigge forbi. fra venstre: Lucas, Lucas, Kian, Peter, Aske - og bag på hans knallert Mickel og nærmest Oscar

Fra knallertbøller til iværksættere
Så er der kage. Tanja Larsson holdt sit løfte
Faxe Ladeplads: Larmende knallerter og vild kørsel rundt i byen har ikke gjort en flok drenge særlig populære i Faxe Ladeplads - for at sige det mildt.

Men nu er der nye boller på suppen, for drengene synes heller ikke det er særlig sjovt at være dem, de andre ser skævt til.

Mange har brokket sig over de larmende knallerter og scootere, og ikke mindst den vilde kørsel - men få har handlet aktivt for at få ændret på situationen. To af dem der har gjort noget er Tom Hammer og Leif Olesen fra Faxe Ladeplads Idrætsforening.

De tog nemlig kontakt til drengene, og det er der kommet noget rigtig godt ud af. Det viste sig nemlig, at heller ikke drengene syntes det var særlig sjovt at ingen brød sig om dem - og i øvrigt blev beskyldt for ting, de slet ikke havde gjort.


Vi havde ingenting, men det har vi nu

Ved dialogen mellem drengene og Tom og Leif fra FLI, fandt man ud af det de gerne ville have et sted som der var deres. Et sted hvor de kunne samles - et sted hvor de godt måtte køre lidt vildt, uden det generede resten af byens borgere.

- Fodbolddrengene har deres fodboldbaner. Skaterne har deres skaterbane - vi havde ingenting, men det har vi nu, sagde en af drengene med stolthed, da avisen mødte drengene i Faxe Ladeplads.

Da dialogen først var etableret gik tingene hurtigt. Faxe Kalk ejer et stort område i Faxe Ladeplads, blandt andet et område mellem de store siloer, Roklubben Viking og Faxe Bugt. Det var de villige til at stille til rådighed for drengene - og heldigvis havde DLG, der lejer området, den samme holdning, og dermed fik drengene deres helt eget område.

Nu var der bare lige det, at området var svært tilgængeligt og fyldt med højt græs og høje ukrudtsplanter - men så tog drengene fat. De lånte en buskrydder og en græsslåmaskine, og gik i gang med at rydde området.

Desværre brød både buskrydder og græsslåmaskine sammen, men så klarede de bare resten med håndkraft, så nu er der en fin adgangsvej til området, og et stort ryddet område, som allerede ser ud som en fin græsplæne.

DLG har givet drengene en masse kasserede, men fine, paller som de har stillet op som rækværk langs indgangsvejen. Det ser faktisk rigtig flot ud.

FLI vil give drengene en container ligesom de må få en skurvogn fra Bakkedal, så de kan indrette et lille værksted og et opholdslokale på området - og tilmed har en virksomhed i Faxe Ladeplads lovet at sponsere en terrasse som de kan lave ovenpå containeren.

Disse ting er ikke stillet op endnu - for den slags kræver godkendelse, men da det ikke er så sjovt at opholde sig på området i regnvejr, har drengene bygget et lille „klubhus” af paller og presenning - og oven i købet også lavet nogle møbler af paller, så nu kan de også sidde og hygge sig.

Går alt som drengene håber, skal der også laves en lille crossbane på området, men så langt væk fra Roklubben Viking som muligt - for vi vil jo helst ikke forstyrre dem der kommer i Roklubben, siger drengene.

Er det de rigtige tilbud vi har til kommunens unge?

Hvis man har lyst til at se hvad drengene har lavet er man meget velkomne til at kigge forbi - og de er også klar til en snak med byens borgere - for nu skal den negative stemning vendes.

Da avisen aflagde besøg hos drengene blev der spist kage. Det var byrådsmedlem Tanja Larsson, der havde bagt den. Hun havde nemlig lovet dem kage, når de havde fået gjort noget ved området. Og politikere holder jo hvad de lover...

- Jeg synes det er så fint, det de har fået lavet her, men det giver også anledning til at vi politikere i Faxe Kommune, tænker over om de tilbud vi har til kommunens unge er gode nok. Er det de rigtige tilbud vi har, eller skal vi til at tænke helt anderledes, siger Tanja Larsson.

Hvis man vil besøge drengene, er adgangevejen lige inden oplagspladsen for lystbåde, på vej mod Roklubben Viking.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst